Sunde snacks til kampen - Gorenje

Sunde snacks til kampen

Forældre kan have det svært ved at jonglere mellem den travle hverdag og samtidigt have tid til børnene. Det vigtigste for en familie er at få skabt kvalitetstid med børnene, hvor der er mulighed for hygge og sportslige aktiviteter. Håndbold er en af de aktiviteter der samler familien og giver sammenhold og glæde. Det kan enten være en håndboldkamp på TV eller i en håndbold arena. Weekenden er en af de bedste tidspunkter at gøre dette i og forneden er der inspiration til sunde snacks som kan spises foran fjernsynet eller tages med til en håndboldkamp.

Chokoladebrownie med kikærter

Forberedelsestid: 15 min
Bagningstid: 30 min 

INGREDIENSER

En dåse kikærter
200 g mørk chokolade
3 æg
75 g honning
1 tsk bagepulver

Sådan gør du:
1. Først skal du smelte den mørke chokolade over et vandbad.
2. Hæld væden fra kikærterne og skyld dem godt. Put kikærterne i en foodprocessor. Blend det nu godt sammen.
3. Tilsæt nu den blendede masse i en anden skål. Tilsæt nu æggene, honning, vaniljepulver og bagepulver og blend så igen. Tilsæt nu det smeltede chokolade og blend det hele til en ensartet dej.
4. Hak mandlerne og tilsæt det i dejen. Sørg for at vend det rundt i dejen.
5. Hæld nu dejen op i et ovnfast fad med bagepapir. Brug gerne et fad som et 30 cm x 16 cm. Bag nu kagen i 30 min. ved 180 grader i varmluftovn. Lad derefter kagen køle af.

Server evt. denne lækre kikærter brownie med is og bær.

Vidste du at?

Kikærter har et højt niveau af protein og derfor et godt alternativ til kød. De er ideelle til atleter, veganere og folk med diabetes. De har også et højt niveau af mineraler. 

Hjemmelavet sunde rodfrugtchips

Forberedelsestid: 20 min
Bagningstid: 30 min


INGREDIENSER
2 søde kartofler
2 rødbeder
Knoldselleri
Havsalt
Olivenolie

Sådan gør du
Skræl grøntsagerne, halver dem og skær i små skiver. Du kan vælge mellem forskellige typer af grøntsager - rødbeder, courgetter, gulerødder, sellerirod, etc. - afhængigt af din smag. Placer et lag grøntsagsskiver på viskestykker og salt dem.
Lad stå i 15 minutter for saltet til at fjerne vand fra grøntsagerne - dette vil reducere bagningstiden. Bages i 20 minutter ved 190 grader, tilsættes saltet og bages yderligere 10 minutter. Når chipsene er bagt, tag dem ud af ovnen og lad dem køle af, så de bliver sprøde.
Bon appetite!

Vidste du at?

Søde kartofler har et højt indhold af A, B, C og D og er gode for immun systemet. Jern og magnesium er godt for blodet, mens beta-caroten forbedrer synet og har en anti-aging egenskab. Rødbeder er godt for blodet og renser blodet og karrene, og er effektivt til at bekæmpe virussygdomme og forkølelse. Rødbeder afgifter også lever og nyrer.

Søde og spicy hjemmelavede nødder

Snacknødder er nemme at have med på farten, eller hvis man blot skal se en kamp eller film på tv med familien. De har en lækker smag, lidt saltet, stærkt og sødt. Gode smagsnuancer. De er gode at servere til de aftener, hvor man har brug for en let snack.

Forberedelsestid: 10 min
Bagningstid: 15 min

INGREDIENSER 
50 g mandler
100 g cashewnødder
100 g usaltede peanuts
50 g hasselnødder
2 tsk paprika 
1 spiseske honning 
¼ tsk cayenne peber
¼ tsk hvidløgspulver 
1 tsk salt

Sådan gør du
I en stor skål blandes alle nødder og drys dem med quinoa. Tilsæt honning, paprika, cayennepeber, stødt ingefær og salt. Bland det godt. Forvarm ovnen til 150 grader. Hæld blandingen på en forvarmet bageplade og sæt i ovnen i 12-15 minutter.
Bon appetite!

Find mere inspiration her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev