Køleskabe og frysere - Gorenje

Køleskabe og frysere

Generelt - Nyt fra 1. marts 2021:

Energimærket hjælper dig som forbruger med at reducere din indvirkning på miljøet (og spare penge) ved at vælge produkter, der bruger mindre energi. Mærket tilskynder også producenterne til at udvikle og investere i mere energieffektivt produktdesign.

De nye krav til energimærkning vil forhåbentligt medføre et øget salg af energieffektive produkter og er derfor en god måde at begynde at leve op til EU'S mål om en reduktion af energiforbruget på 20 %.

Ved hjælp af energimærket klassificeres et produkts energiforbrug på en skala fra A til G. Klasse A (grøn) er den mest energieffektive, og klasse G (rød) er den mindst energieffektive.

Den nye skala afløser den tidligere skala, som indeholdt klasser som A +, A ++ og A +++. Det er nu betydeligt sværere at opnå en topklassificering sammenlignet med tidligere A +++-mærkninger. Fra den 1. marts 2021 gælder de nye klassificering for køleskabe og frysere.

Energieffektivitetsklassen for køleskabe og frysere vil nu være baseret på nye standardbetingelser og brugen af en skala fra A (mest effektiv) til G (mindst effektiv). Energimærkerne vil give oplysninger om størrelsen afkøle-/fryserummene og støjemissioner.

Der vil også blive indført en QR-kode, som giver direkte adgang til flere oplysninger om produktet i den fælles europæiske produktdatabase EPREL (European Registry for Energy Labeling). Her kan du nemt finde og sammenligne oplysninger om energimærkede produkter. Kravene til miljøvenligt design gælder for almindelige køleskabe og frysere til husholdningsbrug, der er tilsluttet elnettet og har en opbevaringskapacitet på op til 1.500 liter. Kravene gælder også for produkter, der sælges til brug andre steder eller i andre situationer end i husholdningen, og produkter, der anvendes til køling af andre produkter end fødevarer. Elektriske køleskabe (tilsluttet elnettet) og frysere til husholdningsbrug, der også kan drives af et batteri, er også omfattet af disse krav.

Kravene til miljøvenligt design gælder ikke for køleskabe og frysere, der primært kører på andet end elektricitet, f.eks. LPG (gas), petroleum og biodiesel eller batterier. Specialfremstillede køleskabe og frysere er ikke omfattet af kravene. Det samme gør sig gældende for køleskabe og frysere, der har en anden primær funktion, såsom selvstændige ismaskiner eller salgsautomater med kolde drikkevarer.

Det nye energimærke:

1. QR-kode på alle produkter, der giver dig direkte adgang til oplysninger om den specifikke model i den fælles europæiske produktdatabase EPREL. Symbolet er en QR-kode (gittermønster).

2. Produktets energieffektivitetsklasse. Energieffektivitetsklassen vises på en skala fra A-G, hvor A er det mest energieffektive og G det mindst energieffektive. 

3. Produktets energiforbrug i kWh/år (målt efter de nye standardbetingelser). 

4. Produktets samlede kapacitet i liter ud af alle frysere. Symbolet for frysekapacitet er et snefnug.

5. Produktets samlede kapacitet i liter ud af alle køleskabe. Symbolet for kølekapacitet er en mælkeflaske.

6. Produktets lydeffektniveau (støj) i dB (A). Symbolet er en højttaler med lydbølger.

Det gamle energimærke:

1. Produktets energieffektivitetsklasse. 

2. Produktets energiforbrug i kWh/år. 

3. Produktets lydeffektniveau (støj) i dB (A). Symbolet er en højttaler med lydbølger.

4. Produktets samlede kapacitet i liter ud af alle frysere. Symbolet for frysekapacitet er et snefnug.

5. Produktets samlede kapacitet i liter ud af alle køleskabe. Symbolet for kølekapacitet er en mælkeflaske.

Spørgsmål og svar

Hvad er en QR-kode?

klik for at
gøre større

Hvordan ser skalaen for energieffektivitetsklasser ud?

klik for at
gøre større

Hvordan beregner vi energiforbruget?

klik for at
gøre større

Hvad menes der med kapacitet?

klik for at
gøre større

Hvordan angives støjemissioner?

klik for at
gøre større
Tilmeld dig vores nyhedsbrev