Klar til en køkkenrenovering? Gå retro! - Gorenje

Køkkenrenovering: Gå retro!

HOME SIMPLIFIED
12.6.2017
To enable videos, please confirm marketing purposes
Køkkenet er sædvanligvis det mest forudsigelige sted i huset, men sådan burde det ikke være. Når alt kommer til alt, er det hjemmets centrale rum – stedet, hvor minder skabes. Eftersom vi tilbringer en stor del af vores tid der, bør køkkenet afspejle vores indre stilfornemmelse. At skabe et køkken med personlighed giver ikke bare køkkenet et unikt præg, men tilfører hele hjemmet karakter.

Moderne retro: inspiration fra 50'erne og 60’erne i dit køkken

Hvis du ønsker at bringe din køkkenindretning skridtet videre end de velkendte klassiske og diskrete elementer, skulle du prøve at integrere et touch af retrostil. Retroelementer med inspiration fra 50'erne og 60’erne skaber en unik og elegant stil i boligindretningen og er igen blevet en moderne og moderigtigt trend. Med sine dristige mønstre og usædvanlige farvesammensætninger er retrostilen dog ikke for sarte sjæle. I stedet for at gå fuldstændig retro kan du tilføre blot en smule af dens charme til køkkenindretningen – valget er dit!

Læs følgende tips, og find ud af, hvordan du kan skabe retrostemning i dit eget køkken.

1. Farvekombinationer
Regel nummer 1: vær dristig! Farven er rummets fundament, så overvej grundigt i ro og mag, hvilke farvekombinationer der vil passe bedst til dit retroinspirerede køkken. Leg med sort og hvidt, afdæmpede pasteller som f.eks. lyseblå og beige og skrappere farver som f.eks. rød, avocadogrøn, orange, sennepsgul, turkis, pink og grå.

2. Dristige mønstre
Simple, repetitive geometriske former kombineret med dristige kulører og undertiden kontrastfarver er indbegrebet af det ikoniske retrodesign. Integrer disse ved modernisering af dine køkkenvægge eller andre elementer, f.eks. fliser, puder, duge og lys.

3. Grafiske elementer og et kunstnerisk touch
Enkel iøjnefaldende grafisk eller popart-inspireret kunst er en fremragende måde at tilføre en smule retrocharme til en ellers moderne indretning. Vælg kunst i stor størrelse, hvis du vil skabe en dramatisk visuel effekt.

4. Moderne nyfortolkninger af retroprodukter
Køkkenet skal være smukt og funktionelt på samme tid. Vælg moderne nyfortolkninger af retroprodukter, som kendetegnes af moderne teknologi og et retroagtigt udseende. Når du vælger dine retroelementer, skal du gå efter dristige farver og afrundede hjørner, som vil give dit rum en unik retrofornemmelse.

5. Ikoniske retrodesignelementer
Løft din retrostil til et andet niveau, og skab referencer til 50'erne og 60'erne med ikoniske designelementer i dit køkken. Skil dig ud fra mængden med en vintagelampe, eller rejs tilbage i tiden med et smart retrokøleskab og barstole fra 50'ernes amerikanske diners. Eller hvad med at gå planken helt ud? Monter et flimrende neonskilt! Go retro med Gorenje Retro Collection.

Parkér det i dit køkken

Gorenjes Retro-køleskab på Volkswagen-licens med let genkendelig front i to farver og et stort VW-logo, ligner til forveksling den berømte campervan på fire hjul.

Fås i nostalgisk Baby Blue eller Bordeaux Red kombineret med champagnefarve, med VW-logo og kromfarvede dekorative elementer – denne specialversion af Gorenje Retro vil uden tvivl blive et stilelement i ethvert hjem, uanset hvor den parkeres.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev