Hvilken vaskemaskine skal du vælge? Gorenje guider dig! - Gorenje

Guide: Sådan vælger du den rigtige vaskemaskine

HOME SIMPLIFIED
14.6.2021
Overvejer du at købe en ny vaskemaskine? Vi har udarbejdet en guide, der giver dig et overblik over det vigtigste, du skal forholde dig til, når du køber en vaskemaskine. Med vores mere end 60 års erfaring med at producere hårde hvidevarer til dit hjem, ved vi hvordan vi kan skabe produkter, som gør din hverdag lidt lettere. Læs vores vaskemaskineguide og få hjælp til at vælge den vaskemaskine, som passer til dig og dine behov.

Ny vaskemaskine - det skal du overveje

Ikke alle vaskemaskiner er skabt ens. Derfor er det vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvilket vaskebehov du og din familie har, før I begynder at udvælge vaskemaskiner. Hos Gorenje mener vi, at det blandt andet er vigtigt at stille sig selv følgende spørgsmål: 

 • Hvor mange er vi i husstanden? 

 • Hvordan tørrer jeg mit tøj? 

 • Hvor længe forventer jeg, at min vaskemaskine skal holde? 

 • Er der specielle forhold, som allergi i husstanden, der er vigtige for valg af vaskemaskine? 

 • Hvem skal benytte maskinen? 

 

Disse svar er vigtige i forhold til at finde en vaskemaskine, der kan opfylde husstandens behov vedrørende: 

 • Vaskemaskinens kapacitet 

 • Energi og vandforbrug 

 • Støjniveauet – hvor meget larmer vaskemaskinen 

 • Typen af vaskemaskine 

 • Udvalg af vaskeprogrammer 

 • Familiens tendens til allergi 

 • Hvornår man skal skifte vaskemaskine 

Vaskemaskinens kapacitet

Tænker du nogensinde over hvor mange kilo tøj du vasker om året? Regner man det ud, kan det godt blive rimelig mange kilo – særligt hvis man er en børnefamilie. Derfor er vaskemaskinens kapacitet afgørende for valg af vaskemaskine. Du skal altså overveje, om I har brug for en stor eller lille vaskemaskine. 

Vaskemaskinernes kapacitet angiver hvor meget tøj, vaskemaskinen kan vaske ad gangen. En god tommelfingerregel er, at ét sæt tøj sædvanligvis svarer til cirka 1 kilo. Derfor vil det være en god idé at kigge efter en vaskemaskine med en stor kapacitet, hvis du er en børnefamilie. En mindre husholdning kan nøjes med en vaskemaskine med en mindre kapacitet. Hos Gorenje har vi vaskemaskiner på 7 kg  - 10 kg. 

Hvis du er tvivl om, hvorvidt du skal investere i en vaskemaskine med en kapacitet på 8 eller 10 kilo, vil vi anbefale dig at vælge maskinen med den største kapacitet. Grunden er, at hvis du ofte overfylder maskinen, reduceres levetiden mærkbart, da motoren overbelastes. Hvis du kan placere en knyttet hånd over vasketøjet i tromlen uden at presse vasketøjet sammen, har du ikke overfyldt maskinen. 

Intelligent tøjvask

Flere af Gorenjes vaskemaskiner er desuden udstyret med TotalWeightControl. Teknologien bag TotalWeightControl tilpasser automatisk alle vaskeparametre til mængden af vasketøj i tromlen. Det sikrer en effektiv udnyttelse af maskinen og dens vand- og strømforbrug. 

Inden du gør alvor af dine tanker om at købe en ny vaskemaskine, bør du tjekke kapaciteten på din nuværende eller tidligere vaskemaskine. Overvej herefter om der er sket noget i husholdningen, siden I købte den. Er I blevet flere eller færre personer? 

Miljøvenlige vaskemaskiner

Vidste du at når du vasker tøj, så står vasken for op mod 40% af et stykke tøjs miljøpåvirkning? Derfor er det både godt for miljøet og for din pengepung at købe en miljøvenlig vaskemaskine. Hos Gorenje har alle vores vaskemaskiner opnået klassificering E-B i EU's energimærkning (Tidligere svarende til C-A+++, læs mere her) . I vores produktkatalog, finder du vores udvalg af vaskemaskiner med lavt energi- og vandforbrug. 

Selvdoserende vaskemaskine

Det kan være svært at dosere vaskemiddel, for hvor meget vejer tøjet og hvad er hårdheden på vandet? Oftest får man brugt for meget vaskemiddel og det er både dårligt for miljøet og for din hud, da der kan være sæberester i tøjet. Derudover kan de slide på maskinen og nedsætte levetiden på maskinen. Derfor er det smart at kigge efter en vaskemaskine der enten kan doserer vaskemidlet for dig, eller fortælle dig, hvor meget du skal bruge. 

Vaskemaskiner fra Gorenje er udstyret med DoseAid, som hjælper dig med at dosere mængden af vaskemiddel korrekt i forhold til mængden af tøj.  Bliv klog på dosering af vaskemiddel med DoseAid 

To enable videos, please confirm marketing purposes

Støjsvage vaskemaskiner, hvis pladsen er trang

Bor du i en lille lejlighed, hvor der både skal være plads til tøjvask og fordybelse, eller tænker du at placere vaskemaskinen tæt på soveværelset, bør du klart indregne vaskemaskinens støjniveau i dine overvejelser. Støjniveauet angives i decibel (dB), der er en logaritmisk skala. Det vil altså sige at forskellen i lydniveau mellem 10 dB og 20 dB ikke er en fordobling af støjniveauet, men en tidobling!  

Du kan danne dig et overblik og sammenligne vaskemaskinernes støjniveau ved at se på de tekniske data, som er placeret ved vaskemaskinens energiklassificering. Maskinernes støjniveau er angivet både under centrifugering og vask. 

Hos Gorenje sikrer den kulfrie PowerDrive invertermotor, at din vaskemaskine er en af de absolut mest støjsvage på markedet. 

Investerer du i en Gorenje vaskemaskine med PowerDrive-motor, tilbyder vi 10 års motorgaranti. Vaskemaskinen skal være købt efter d. 1. september 2016 og skal registreres her

Udvalg af vaskeprogrammer

Har du brug for at vaske specielle tekstiler eller tøj med en bestemt funktion, kan det være en god ide, at undersøge hvilke programmer vaskemaskinen har. Vaskemaskiner fra Gorenje er blandt andet udstyret med følgende programmer: 

Korte vaskeprogrammer: Få rent tøj på under en time. Intensive som samtidig er hurtige og skånsomme mod dit yndlingstøj rent, så det hurtigt er klar til at blive brugt igen. 

Vaskeprogram til dun: Om du skal vaske en dyne, en pude eller en dunjakke, kan du risikere at resultatet ikke bliver godt, hvis dine dunprodukter ikke bliver vasket og tørret rigtigt. På vores maskiner finder du DownWear, som er et specialprogram, der nemt sikrer dig et rent resultat, uden at du skal bekymre dig om, om dine produkter bliver behandlet korrekt i maskinen. 

Dampfunktion: Damp i vaskeprogrammet gør at dit tøj krøller mindre. Derudover kan det bruges til at opfriske tøj, uden at du behøver at vaske det. Se flere fordele ved vaskemaskine med dampprogrammer

Allergivenlige vaskeprogrammer: Hvis du allerede har forsøgt dig med diverse allergivenlige vaskemidler, men en eller flere i din husstand stadig døjer med sensitiv hud eller allergi, bør du undersøge de forskellige vaskemaskiners allergivenlige vaskeprogrammer. Flere af vores modeller er udstyret med et allergivenligt og innovativt vaskeprogram, AllergyCare, hvor tøjet vaskes ved en højere temperatur og får en grundigere skylning til effektivt at fjerne rester af vaskemiddel i tøjet. Det fjerner allergener, som kan forårsage hudirritation, og beskytter dermed sensitiv hud. 

Få hjælp til at vælge

Hos Gorenje vil vi gerne give dig de bedst forudsætninger for at træffe det bedste valg af køb af ny vaskemaskine. I vores produktkatalog har vi derfor lavet et sammenligningsværktøj, som du kan bruge til at få et overblik over de vaskemaskiner som er interessante for dig. Du finder det ud for hvert produkt i vores produktkatalog.

Kontakt Gorenje

Hvis du er i tvivl om hvilken vaskemaskine, der er bedst for dig så er du velkommen til at kontakte os.

Vi vil gerne rådgive dig om, hvilken vaskemaskine, der passer til dine behov. Alternativ kan du finde din nærmeste forhandler af Gorenje vaskemaskiner her.

FAQ

Hvad er en AquaStop vaskemaskine?

klik for at
gøre større

Hvilken vaskemaskine skal man vælge?

klik for at
gøre større

Hvornår skal man skifte vaskemaskine?

klik for at
gøre større

Hvor gammel er min vaskemaskine?

klik for at
gøre større

Læs også

Udforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev