Guide - Sådan vælger du den rigtige vaskemaskine - Gorenje

Guide: Sådan vælger du den rigtige vaskemaskine

HOME SIMPLIFIED
11.9.2018
Overvejer du at købe en ny vaskemaskine? Vi har udarbejdet en guide, der giver dig et overblik over det vigtigste, du skal forholde dig til, når du køber en vaskemaskine. Med vores mere end 60 års erfaring med at producere hårde hvidevarer til dit hjem, ved vi hvordan vi kan skabe produkter, som gør din hverdag lidt lettere. Læs vores vaskemaskineguide og få hjælp til at vælge den vaskemaskine, som passer til dig og dine behov.

Hvad skal jeg holde øje med, når jeg skal købe en ny vaskemaskine?

Ikke alle vaskemaskiner er skabt ens. Derfor er det vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvilket vaskebehov du og din familie har, før I begynder at udvælge vaskemaskiner. Hos Gorenje mener vi, at det blandt andet er vigtigt at stille sig selv følgende spørgsmål:

Hvor mange er vi i husstanden?

Hvordan tørrer jeg mit tøj?

Hvor længe forventer jeg, at min vaskemaskine skal holde?

Er der specielle forhold, som allergi i husstanden, der er vigtige for valg af vaskemaskine?

Hvem skal benytte maskinen?

 

Disse svar er vigtige i forhold til at finde en vaskemaskine, der kan opfylde husstandens behov vedrørende:

• Vaskemaskinens kapacitet

• Energi og vandforbrug

• Støjniveauet – hvor meget larmer vaskemaskinen

• Typen af vaskemaskine

• Udvalg af vaskeprogrammer

• Familiens tendens til allergi

Vaskemaskinens kapacitet skal matche dine behov

Tænker du nogensinde over hvor mange kilo tøj du vasker om året? Regner man det ud, kan det godt blive rimelig mange kilo – særligt hvis man er en børnefamilie. Derfor er vaskemaskinens kapacitet afgørende for valg af vaskemaskine.

Vaskemaskinernes kapacitet angiver hvor meget tøj, vaskemaskinen kan vaske ad gangen. En god tommelfingerregel er, at ét sæt tøj sædvanligvis svarer til cirka 1 kilo. Derfor vil det være en god idé at kigge efter en vaskemaskine med en stor kapacitet, hvis du er en børnefamilie. En mindre husholdning kan nøjes med en vaskemaskine med en mindre kapacitet.

Vores modeller har en minimumkapacitet på 7 kilo, mens vores største modeller har en vaskekapacitet på hele 10 kilo. Hvis du er tvivl om, hvorvidt du skal investere i en vaskemaskine med en kapacitet på 8 eller 10 kilo, vil vi anbefale dig at vælge maskinen med den største kapacitet. Grunden er, at hvis du ofte overfylder maskinen, reduceres levetiden mærkbart, da motoren overbelastes. Hvis du kan placere en knyttet hånd over vasketøjet i tromlen uden at presse vasketøjet sammen, har du ikke overfyldt maskinen.

TotalWeightControl – intelligent tøjvask

Flere af Gorenjes vaskemaskiner er desuden udstyret med TotalWeightControl. Teknologien bag TotalWeightControl tilpasser automatisk alle vaskeparametre til mængden af vasketøj i tromlen. Det sikrer en effektiv udnyttelse af maskinen og dens vand- og strømforbrug.

Inden du gør alvor af dine tanker om at købe en ny vaskemaskine, bør du tjekke kapaciteten på din nuværende eller tidligere vaskemaskine. Overvej herefter om der er sket noget i husholdningen, siden I købte den. Er I blevet flere eller færre personer?

Vaskemaskiner med lavt energi- og vandforbrug

Vidste du, at tøjvasken står for op mod 40% af et stykke tøjs miljøpåvirkning? Derfor er det ikke kun godt for din pengepung at købe en miljøvenlig vaskemaskine.Hos Gorenje har alle vores vaskemaskiner opnået den absolut højeste klassificering i energiklasse A+++. I vores produktkatalog, finder du vores udvalg af vaskemaskiner.

Miljørigtig tøjvask med lavt vandforbrug

Vores nye generation af vaskemaskiner, WaveActive, er desuden udstyret med den brugervenlige EcoEye-indikator. EcoEye hjælper dig med at spare vand og energi ved at overvåge hvor effektivt det valgte program er.

En anden miljøvenlig feature er vores DoseAid, som hjælper dig med at dosere mængden af vaskemiddel korrekt i forhold til mængden af tøj. Så undgår du overdosering, som både er dårligt for miljøet og din hud, da sæberester kan forekomme i tøjet. Men det sikrer også at du doserer nok, så tøjet bliver ordentligt rent. Bliv klog på dosering af vaskemiddel med DoseAid

Støjsvage vaskemaskiner, hvis pladsen er trang

Bor du i en studielejlighed, hvor der både skal være plads til tøjvask og fordybelse, eller tænker du at placere vaskemaskinen tæt på soveværelset, bør du klart indregne vaskemaskinens støjniveau i dine overvejelser. Støjniveauet angives i decibel (dB), der er en logaritmisk skala. Det vil altså sige at forskellen i lydniveau mellem 10 dB og 20 dB ikke er en fordobling af støjniveauet, men en tidobling! Du kan danne dig et overblik og sammenligne vaskemaskinernes støjniveau ved at se på de tekniske data, som er placeret ved vaskemaskinens energiklassificering. Maskinernes støjniveau er angivet både under centrifugering og vask.

Hos Gorenje sikrer den kulfrie PowerDrive invertermotor, at din vaskemaskine er en af de absolut mest støjsvage på markedet.

Investerer du i en Gorenje vaskemaskine med PowerDrive-motor, tilbyder vi 10 års motorgaranti. Vaskemaskinen skal være købt efter d. 1. september 2016 og skal registreres her.

Allergivenlige vaskeprogrammer

Hvis du allerede har forsøgt dig med diverse allergivenlige vaskemidler, men en eller flere i din husstand stadig døjer med sensitiv hud eller allergi, bør du undersøge de forskellige vaskemaskiners allergivenlige vaskeprogrammer. Flere af vores modeller er udstyret med et allergivenligt og innovativt vaskeprogram, AllergyCare, hvor tøjet vaskes ved en højere temperatur og får en grundigere skylning til effektivt at fjerne rester af vaskemiddel i tøjet. Det fjerner allergener, som kan forårsage hudirritation, og beskytter dermed sensitiv hud.

Udvalg af vaskeprogrammer

Med programmet PowerWash 59 kan du få dit tøj rent på under en time. Programmet er et intensivt program, som hurtigt og skånsomt vasker dit yndlingstøj rent, så det hurtigt er klar til at blive brugt igen. Om du skal vaske en dyne, en pude eller en dunjakke, kan du risikere at resultatet ikke bliver godt, hvis dine dunprodukter ikke bliver vasket og tørret rigtigt. På vores maskiner finder du DownWear, som er et specialprogram, der nemt sikrer dig et rent resultat, uden at du skal bekymre dig om, om dibe produkter bliver behandlet korrekt i maskinen.

30% færre pletter med en WaveActive

Har du oplevet, at en hyggelig fredag aften med børnene og spaghetti kødsovs er endt i et utal af genstridige pletter på tøjet? Hvis ja, er en vaskemaskine med et effektivt og resultatskabende pletfjernelsesprogram et absolut must have.

Gorenjes nye WaveActive vaskemaskiner anvender en unik IonTech-teknologi til at takle selv de mest genstridige pletter på en nænsom måde. IonTech udnytter den naturlige ioniseringsproces til at fjerne urenheder mere effektivt, uden brug af høje temperaturer eller ekstra kemikalier. Vaskemidlet opløses bedre i vandet, så det trænger jævnt ind i vasketøjet. Det betyder, at 30% flere pletter fjernes, selv ved lave temperaturer. Teknologien sikrer derved en effektiv rengøring af dit tøj, mens det skåner miljøet med de lave temperaturer.

Vi har samlet vores bedste tips og tricks til effektivt at fjerne selv de mest genstridige pletter, hvis ikke vaskemaskinen magtede opgaven i første omgang.

Få hjælp til at vælge

Hos Gorenje vil vi gerne give dig de bedst forudsætninger for at træffe det bedste valg af køb af ny vaskemaskine. I vores produktkatalog har vi derfor lavet et sammenligningsværktøj, som du kan bruge til at få et overblik over de vaskemaskiner som er interessante for dig. Du finder det ud for hvert produkt i vores produktkatalog.

Kontakt Gorenje

Hvis du er i tvivl om hvilken vaskemaskine, der er bedst for dig så er du velkommen til at kontakte os.

Vi vil gerne rådgive dig om, hvilken vaskemaskine, der passer til dine behov. Alternativ kan du finde din nærmeste forhandler af Gorenje vaskemaskiner her.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev