Boost dit immunsystem med ren luft i dit hjem - Gorenje

Boost dit immunsystem med ren luft i dit hjem

HOME SIMPLIFIED
7.12.2021

Det er altid en god idé at booste immunsystemet, og endnu mere om efteråret og vinteren.

Vores små og større børn er (tilbage) i børnehaven, folkeskolen og på ungdomsuddannelsen. Alle de miljøer er fyldt med mikroorganismer, vira, bakterier osv. Da de mindste er i et helt nyt miljø, skal de vænne sig til den ændrede dagsrytme og travlheden om morgenen, samtidig med at familien erstattes af pædagoger og andre børn en stor del af dagen. 

Børnehaven er et miljø, hvor et barn får alt, hvad det har brug for til at udvikle sig sundt fysisk, psykisk og socialt. Samtidig er det også et miljø, hvor forholdene - på grund af den nære kontakt mellem børnene i en gruppe - også er optimale for spredning af smitsomme sygdomme og infektioner, især når børnene tilbringer det meste af tiden indendørs. 

Efterårseffekten

Snorken, nysen og ondt i halsen er ofte tro følgesvende de første dage i efteråret. Vores hverdagstempo er også meget hurtigt og varieret. De daglige pligter på arbejde og derhjemme forårsager alt for ofte stress. De kortere dage, vejrforandringer som regn, faldende temperaturer og tåge påvirker også vores velbefindende og humør. Men hvis vores børn så også bliver syge, får vi endnu en overraskelse. Derudover ved man, at mange forskellige kroniske betændelser yderligere hindrer den normale udvikling af immunceller og immunsystemets normale funktion. 

Men hvad er immunsystemet egentlig? Immunsystemet er en samling af organer og celler, der beskytter kroppen mod fremmedlegemer. Immunsystemets opgave er at forhindre mikrober i at komme ind i kroppen og også at ødelægge de fremmede stoffer, der kommer ind i kroppen. Når en mikroorganisme kommer ind i vores krop, angribes den af celler i første frontlinje: makrofager, neutrofiler, monocytter. Immunsystemet arbejder relativt optimalt, hvis det har alle de nødvendige substanser til at fungere. Funktionsforstyrrelser i immunsystemet kan vise sig som tilbagevendende, langvarige infektioner. Svampeinfektioner kan også være tegn på et dårligt fungerende immunsystem. 

Så for at alle kan blive ved med at være sunde og raske, er det en god idé at booste immunsystemet. Mange forkølelser og sygdomme kan undgås ved at tænke over følgende:

▪️ sund farverig kost
▪️ regelmæssig motion
▪️ tilstrækkeligt væskeindtag i form af te eller vand
▪️ jævnlig udluftning af opholdsrum
▪️ ordentlig håndhygiejne
▪️ og såkaldte boostere i form af kosttilskud. 

Forbered en sund kost

En kost, der består af mange grøntsager (i forskellige farver), kvalitetskød og fuldkornsprodukter bør være grundlaget for et sundt immunsystem og bidrager betydeligt til vores velbefindende. Det er en god idé at være opmærksom på, hvordan dine tallerkener bliver vasket op efter hvert måltid. Gorenje opvaskemaskiner vil hjælpe dig med at vaske dine tallerkener, knive og gafler, køkkenredskaber og alt det andet, så du kan servere sunde måltider. Se vores Gorenje Opvaskemaskiner - disse maskiner er blevet designet til at understøtte en sund livsstil. Vi har også forberedt nogle sunde opskrifter, der sørger for, at din krop er klar til alle udfordringer - store som små.

Husk at bevæge dig

Jævnlig, sikker og egnet intensiv træning skal være en del af ens program 2-3 gange om ugen. Træning og bevægelse er især vigtigt for børn. Hvis de ikke deltager i sportsaktiviteter, er det vigtigt at sørge for, at de bevæger sig nok derhjemme.
Forkølelse som undskyldning? Bestemt ikke. Selvom et barn er forkølet, behøver det ikke være indendørs hele dagen. Tør og dårlig luft udtørrer slimhinderne i de øvre luftveje yderligere. Hvis dit barn ikke har feber, er det bedre at være udenfor, få noget frisk luft og opleve naturen.

Drik vand regelmæssigt

Vi ved alle, at hvis vi drikker te og vand, har det en positiv effekt på vores velbefindende. Tilstrækkelig væske i kroppen sikrer, at kroppen fungerer ordentligt. Selvom vi ofte ikke er tørstige om vinteren, er god rehydrering meget vigtigt. Smarte armbånd, ure og smartphones kan være rigtigt gode til at minde os om at tage en slurk flere gange i løbet af dagen.

Hvor meget vand skal man drikke om dagen? Anbefalingen er at drikke 1 ½ til 2  liter vand om dagen. Din krop tager ikke skade af, hvis du drikker 3-4 liter vand om dagen, men mere bør du ikke drikke - medmindre du er meget fysisk aktiv.

Lad den friske luft komme ind

Der skal altid være frisk luft i din bolig. Udluftning om morgenen vækker din hjerne, mens udluftning om aftenen gør det endnu mere rart at komme ned under dynen.

Du kan godt bruge de gode gamle metoder til at holde luften frisk. Åbn vinduer i hver sin side af hjemmet om morgenen, så den friske morgenbrise kan levere frisk luft til dit hjem. Disse naturlige friske luftstrømme er nødvendige for at holde dit stofskifte og andre vitale funktioner i gang. Lad naturen gå sin gang.

Håndhygiejne

Vi ved det godt - det har alle hørt tusind gange før - især som barn. Håndhygiejne er ekstremt vigtigt for at forhindre spredningen af mikroorganismer, virusser og bakterier. Derfor skal du vaske dine hænder jævnligt og grundigt. Så enkelt er det.

Boost din krops forsvar

Du kan gøre det med homøopati, probiotika og vitamin C og D3, som alle har vist sig at være ret effektive i vintermånederne. Inden du begynder at tage immunsystem-boostere er det nødvendigt at være ordentligt informeret om alle tilskuddene og spørge en ekspert, især hvis der er kronisk sygdom i din familie.
Vi ønsker dig så få forstoppede næser og dage med feber som muligt.

Læs også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev