Vintermarcipankage - Gorenje

Vintermarcipankage

FOOD SIMPLIFIED
11.12.2020
En perfekt kage til vinterens festlige lejligheder.

Ingredienser:

  • 200 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 80 g mandelflager
  • 80 g ristede hasselnødder
  • 80 g tørrede tranebær
  • 80 g tørrede abrikoser
  • Skal og saft fra en halv appelsin
  • 3 æg
  • 200 g selvhævende mel
  • 1 tsk. allehånde
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 100 g mandelmel
  • 150 g rullet marcipan
  • 200 g mørk chokolade til glasur
  • Vinterpynt efter eget valg
Fremgangsmåde:

1. Tilsæt 200 g smør og 100 g mørk chokolade
2. Tilsæt 70 g honning og 140 g brun farin
3. Opløs det hele, mens du mikser
4. Tilsæt 80 g mandelflager og 80 g ristede hasselnødder
5. Tilsæt 80 g tranebær og 80 g hakkede, tørrede abrikoser
6. Hæld chokoladeblandingen over nødder og tørret frugt
7. Skal og saft fra en halv appelsin
8. Miks, indtil det er blandet
9. Tilsæt 3 piskede æg og 200 g selvhævende mel
10. Tilsæt 1 tsk. allehånde, 3 spsk. kakaopulver og 1 tsk. vaniljeekstrakt
11. Tilsæt 100 g mandelmel og miks, indtil det er blandet sammen
12. Flyt det over i en 12x20 cm bageform
13. Bag i 90 minutter ved 150 °C
14. Lad kagen køle af og fjern låget
15. Dæk med 150 g rullet marcipan
16. Hæld 200 g smeltet mørk chokolade over og lad det køle af
17. Pynt med chokolade og andre vinterornamenter og server
Skab minder: indbyggede ovne

HomeMade form Den karakteristiske rundede form er en af de mest fordelagtige egenskaber ved ovne fra Gorenje. De er inspireret af traditionelle brændeovne og lader varm luft bevæge sig frit rundt. Da maden opvarmes jævnt og fra alle sider, er den altid perfekt tilberedt: sprød udenpå og saftig indeni.

Læs også:

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev