Salat med agurk, oliven og linser - Gorenje

Salat med agurk, oliven og linser

FOOD SIMPLIFIED
30.11.2021
Sen frokost, middag eller alt derimellem. Salaten, der serveres kold med en hurtig vinaigrette, grønne linser, Kalamata-oliven, frisk agurk og fetaost, er perfekt til enhver lejlighed og enhver årstid.

Ingredienser:

  • 200 g grønne linser
  • 2 laurbærblade
  • Skrællen fra 2 lime
  • 1 stor agurk
  • 250 g cherrytomater
  • 120 g Kalamata-oliven
  • 100 g fetaost
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 3 spsk. sojasauce
  • 3 fed hvidløg
  • 70 ml olivenolie

Hæld 200 g skyllede grønne linser i en gryde. Tørsteg linserne i 2-3 minutter ved høj varme. Tilsæt 2 laurbærblade, skrællen fra 2 lime og 1 fed hvidløg. Hæld 600 ml vand i, rør rundt og læg låg på gryden. Kog i 20 minutter. Fjern omhyggeligt smagsgiverne fra gryden og dræn de kogte linser. Lad dem køle af. Skær i mellemtiden en stor agurk i tynde skiver. Skær 250 g cherrytomater i kvarte. Bland i en lille kande 2 spsk. balsamicoeddike, 3 spsk. sojasauce, 2 revne fed hvidløg og 70 ml. olivenolie.  Fyld de kogte og afkølede linser i en stor salatskål. Tilsæt agurkeskiver, kvarte cherrytomater og 120 g Kalamata-oliven. Hæld den forberedte vinaigrette over og bland godt. Drys fetaost på toppen og server.


Læs også

Tilmeld dig vores nyhedsbrev