Gorenje - 5 tips: Sådan får du mest næring ud af din mad - Gorenje

Sådan får du mest næring ud af din mad

FOOD SIMPLIFIED
18.5.2018
Du har købt den bedste avocado, fyldt køleskabet op med kål og andre superfoods. Men du ved ikke, hvordan du skal få det bedste ud af næringsstofferne i din sunde mad?

1. Jo kortere vej til bordet, jo bedre!
Den største reduktion af vitaminer og mineraler sker i tiden mellem høst og spisebord. Det er derfor, at det er bedst at vælge lokalt producerede varer, hvis ikke fra din egen have, så fra en gård i nærheden.

2. Køleskab eller stuetemperatur?
Selvom det virker som det mest sikre valg, er det ikke altid den bedste løsning at opbevare maden i køleskabet. Tomater, kartofler, løg og hvidløg har bedre af at blive opbevaret ved stuetemperatur. Det samme gælder for alle tropiske frugter, herunder bananer.

3. Frygt ikke fryseren.
Når du ved, at du ikke vil komme til at bruge maden med det samme, er det bedst at fryse den. Frosne frugter og grøntsager bevarer flere vitaminer og mineraler end dem, der efterlades udenfor eller i køleskabet. Du kan også øge smagen og de gode næringsstoffer i friske urter, hvis du opbevarer dem skåret og frosset i isterninger.

4. Tilberedt eller råt?
Hvis du vil maksimere næringsstofferne i din mad, skal du vide, hvilke der bedst, når de spises rå (f.eks. broccoli eller rucola) og hvilke der er bedst, når de er tilberedt (som asparges, bønner og kartofler).

5. Brug teknologien.
Når du skal sikre dig, at maden er så næringsrig som muligt, kan teknologien være til hjælp. Gå efter grøntsagsskuffer, som er udstyret med speciallys og en mekanisme til fugtregulering, hvilket vil sikre, at dine frugter og grøntsager holder sig friske i længere tid og bevarer et højere niveau af vitaminer og mineraler.

No more "frostration"!

Glem den "frostrerende" isophobning på indersiden af dit køle-/fryseskab. Aldrig mere hyppig rengøring og afrimning, og da frosten er væk, forbliver strømforbruget lavt.

De innovative "frostrationsfrie" systemer holder din mad frisk og sund i lang tid. IonAir, Multiflow 360° og DynamiCooling beskytter nedkølet mad mod for tidlig fordærvelse - og du vil ikke ærger dig over at maden ikke kan holde sig så længe.

Læs også

Udforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev