Gorenje - Læs opskriften: hjemmelavede rosmarin chips - Gorenje

Hjemmelavede sprøde kartoffelchips med rosmarin

FOOD SIMPLIFIED
13.6.2017
Du kan helt sikkert imponere dine gæster eller bare forkæle familien lidt ekstra med disse sprøde, hjemmelavede kartoffelchips. Og du kan endda lave dem helt uden at skulle have gang i den store frituregryde.

Du skal bruge

Kartofler
Olivenolie
Salt og peber
Rosmarin

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader og læg din bagesten ind i ovnen, så den kan blive varm. Vask kartoflerne grundigt og skær dem i tynde skiver. Det bedste resultat får du, hvis du bruger et mandolinjern, da det er meget svært at få kartoffelskiverne tynde nok, hvis du bruger en almindelig kniv. Dup kartoflerne i et klæde, til de er helt tørre. Vend kartoflerne i olivenolie og fordel dem på et stykke bagepapir. Drys med salt, peber og frisk rosmarin. Flyt bagepapiret med kartoffelskiverne ind på den varme bagesten. Læg derefter sølvpapir henover kartoflerne og bag dem i 20 minutter. Efter 20 minutter fjerner du sølvpapiret og holder godt øje med chipsene, mens de tager farve. Når du synes, de har fået en god kulør, tager du dem ud. 

Lad chipsene køle af, før du serverer dem.

Smagen af træfyrede stenovne

Bagestenen kan bruges til madlavning af flere forskellige retter, både søde og salte. Den er let at anvende, og kan bage sprød bruschetta, pizza, frisk brød eller en lækker kage.

Du kan også bruge den når du griller. Den massive 20 mm tykke bagesten absorberer og fordeler varmen jævnt for en perfekt skorpe og sprødhed hver gang. Slip fantasien løs og forkæl dine smagsløg.

Every detail matters

Er du klar til at skabe nogle mindeværdige øjeblikke i dit køkken?

Med de nye Gorenje HomeMade komfurer kan du tilberede dine yndlingsretter som i en traditionel stenovn. Vi har designet vores komfurer med en række nye funktioner og forbedret design. Det hele ligger i de små detaljer, som gør dit liv enklere.

Læs også

Udforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev