Opskrift: Sådan laver du en lækker og velsmagende æbletærte - Gorenje

Opskrift: Sådan laver du en lækker og velsmagende æbletærte

FOOD SIMPLIFIED
13.5.2019
En opmuntrende sød dessert med hjemmelavet mørdej og æblefyld. Enkelthed i bagningen er nøglen til alles glæde — Der er kun brugt én form.

Du skal bruge

Ingredienser til dejen

300 g hvedemel
70 g sukker
1½ tsk. vanillesukker
180 g smør
1 æg
50 ml vand

Ingredienser til fyldet
20 g rasp
400 g skrællede æblestykker
50 g rosiner
50 g sukker

Sådan gør du

Tilbered dejen ved at blande mel og sukker og ælte smørret i. Tilsæt det sammenpiskede æg og tilstrækkeligt vand til at blande ingredienserne til en blød dej. Bland ingredienserne til dejen, til det har en jævn konsistens og ælt dejen til en kugle. Tildæk dejen med plastfolie og lad den stå i køleskabet i mindst 30 minutter. Rul to tredjedele af dejen ud på et stykke bagepapir.

Det næste trin er at tilberede fyldet. Drys raspen jævnt ud over dejen. Læg de skrællede æblestykker og rosiner og drys sukker jævnt ud over raspen og pres dem godt ned. Rul den sidste tredjedel af dejen ud og skær den i strimler. Anbring strimlerne over fyldet, så der dannes et gitterlåg. Bag ved 170°C, over- og undervarme, i 70 minutter. Pien kan serveres med vanilje is eller et lag karamel. Vælg det, du bedst kan lide, vi kan blot garantere, at du kommer til at nyde hver enested bid.

Velbekomme!

Perfekt bagværk: Indbygget ovne med HomeMade funktion

Hjemmelavet form Den karakteristiske rundede form er en af de mest fordelagtige egenskaber ved ovne fra Gorenje. De er inspireret af traditionelle brændeovne og lader varm luft bevæge sig frit rundt. Da maden opvarmes jævnt og fra alle sider, er den altid perfekt tilberedt: sprød udenpå og saftig indeni.

Se udvalget af Gorenje's indbygget ovne med HomeMade funktion

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev