Kage opskrift: Prøv denne velsmagende browniekage - Gorenje

Kage opskrift: Prøv denne velsmagende browniekage

FOOD SIMPLIFIED
2.4.2019
Brug denne opskrift til at lave dekadente chokoladebrownies. Disse uimodståelige chokoladekagefirkanter er nemme at lave og vil gøre en dårlig dag bedre. Prøv dem, mens de stadig er varme, med en portion is til.

Du skal bruge

250 g smør

250 g mørk chokolade

250 g rørsukker

1 tsk. vanillesukker

1 drys salt

180 g hvedemel

50 g kakaopulver

4 æg

1 spsk. rom - kan udelades

Sådan gør du

Bræk den mørke chokolade i små stykker, tilsæt smør og hæld blandingen i en skål. Fyld en lille kasserolle op omkring en fjerdedel med varmt vand og anbring skålen over gryden, så den hviler på grydens kant og ikke rører vandet. Sæt gryden på lav varme, indtil smør og chokolade er smeltet og rør i blandingen en gang imellem.

Pisk æg, sukker og salt, indtil blandingen er tyk og cremet. Hæld den afkølede chokoladeblanding over æggemoussen og fold dejen sammen med en spatel. Tilsæt en blanding af sukker, mel og kakaopulver og rør forsigtigt. Hvis du vil gøre blandingen ekstra spændende kan du tilsætte en spiseskefuld rom.

Hæld blandingen i en smurt bageform. Forvarm ovnen til 170 °C (varmluft) og bag i 30 minutter. Lad kagen køle af, før den skæres i skiver. Eller skær den med det samme. Hvad end du vælger, bliver kagen spist ved første servering. Med eller uden is.

Fin kilde til sundhed og smag: indbyggede dampovne

Tilberedning med damp er en af de sundeste madlavningsmetoder. Varme overføres til maden meget hurtigere, så i stedet for at tørre retten ud holder dampen den saftig, lækrere og sundere. Dampning bevarer vigtige mineraler og vitaminer og sikrer samtidig, at maden bevarer sin fulde og intensive smag, tekstur og farve. Endvidere holder maden sig ekstremt saftig og mør.

Indbygningsovne med dampfunktion

Læs også

Udforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev