Jordbærsoufflé - Gorenje

Jordbærsoufflé

FOOD SIMPLIFIED
18.1.2021
Denne lækre og iøjnefaldende dessert er noget, du gerne vil overraske dine kære med. Blot nogle få ingredienser og en nem opskrift kan skabe magi. Stil den på bordet på en særlig dag og se deres positive reaktioner.

Ingredienser:

  • 150 g flormelis
  • 300 g jordbærmarmelade
  • 15 g majsstivelse
  • 3 æggehvider 

Forvarm ovnen til 190 °C. Pensl indersiden af portionsskåle med smeltet smør. Dæk indersiderne med flormelis og fjern overskydende sukker fra portionsskålene. Stil portionsskålene i fryseren for at køle ned, indtil de skal bruges. Lav en jordbærbase. Hæld 150 g jordbærmarmelade i en lille gryde. Tilsæt 70 g flormelis. Bland, kog og lad simre i et minut. Bland imens i en anden gryde majsstivelse og 3 spsk. vand sammen, indtil det er glat, og tilsæt majsstivelsesblandingen i jordbærmarmeladen. Kog på lav varme i 5 minutter, indtil det tykner og rør konstant. Lad jordbærbasen køle ned til rumtemperatur. Tilsæt æggehvider og 80 g flormelis lidt ad gangen. Pisk indtil det bliver stift. Hæld 80 g frugtbase i en skål og tilsæt 1/3 pisket marengs og bland det godt sammen. Fold resten af marengsen langsomt i. Hæld dejen i en sprøjtepose, fyld portionsskålene helt op og glat dem. Kør rundt i kanterne med en kniv for at løsne dejblandingen fra portionsskålen. Bag souffléerne i 10 minutter, tag dem ud af ovnen, hæld resten af jordbærmarmeladen og basen blandet med friske jordbær over. Server straks. 

Hvad enten du tilbereder et måltid mad til dig selv eller laver mad til hele familien, leverer Gorenje OmniFlex induktionsplader en garanteret strømlinet madlavnings-oplevelse hver gang. Med et utal af fintunede muligheder, der gør din interaktion med madlavnings-overfladen nemmere. At lave mad har aldrig været lettere, mere intuitivt eller belejligt.

Læs også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev