Inspiration nytårsmenuen - Gorenje

Inspiration nytårsmenuen

FOOD SIMPLIFIED
24.11.2017
Når julen er veloverstået, skal vi kigge tilbage på året der gik og gøre os klar til det nye der kommer. Det fejrer vi nytårsaften, hvor der selvfølgelig også skal serveres lækker mad. Hvad med at lave din nytårsmenu i dampovnen? Læs med og få inspiration til årets sidste middag her.

Dampet laks med rejser og sauce og verder

Ingredienser:
4 laksefileter
Citron, salt og peber
100 g rejer
Lidt lakserogn og krydderurter til pynt

Tilberedning:
Laksefileterne dryppes med citron og krydres med salt og peber. Vakuumpakkes og dampes ved 55°C i 20-25 minutter. Anret på tallerkner, pynt med rejer, lakserogn og krydderurter.


Sauce verde:

2 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
Finthakkede krydderurter, f.eks. persille, dild, basilikum, purløg
Citron, salt og peber

Tilberedning:
Bland mayonnaise, creme fraiche og finthakkede krydderurter i en skål. Smag til med citron, salt og peber. Serveres til den dampede laks.

Roastbeef

Ingredienser:
800-1000 g roastbeef
Salt og peber
Evt. rosmarin eller hvidløg (brug mindre end normalt da sous vide fremmer smag)

Tilberedning:
Roastbeefen gnides med salt og peber. Vakuumpak roastbeefen med rosmarin og hvidløg. Stegen tilberedes i 7 timer i dampovnen på 55-58°C (55°C rød, 56°C medium og 58°C gennemstegt). Pak roastbeefen ud af posen og brun den af i smør på en pande i 2 minutter på hver side ved mellemhøj varme. Lad stegen trække i 5 minutter før servering. Serveres f.eks. med bagt kartoffelmos, dampede asparges og din favoritsauce.

Crème brûlée

Ingredienser:
400 ml piskefløde
½ stang god vanilje
4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
60 g rørsukker
Karamellåg
40-60 g sukker

Tilberedning: 
Æg og sukker piskes hvid og cremet. Piskefløden koges op sammen med vaniljen og hældes herefter i æggeblandingen. Massen fyldes i 4 lave, runde forme og tilberedes ved 100°C damp i ca. 20 minutter. Formene tages ud af dampovnen og sættes i køleskabet. Når massen er kølet helt ned, drysses et jævnt lag sukker på toppen, hvorefter de karamelliseres under grillen i ovnen. Køl dem ned igen og server.

Indbygningsovne med dampfunktion

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev