Græskarboller - Gorenje

Græskarboller

FOOD SIMPLIFIED
6.11.2020

Ingredienser:

350 g græskarmos
500 g hvedemel
7 g tørgær
50 ml lunkent vand
3 timiankviste
½ tsk. stødt gurkemeje
1 ½ tsk. salt

Fremgangsmåde:

1. Forvarm ovnen til 200 °C
2. Hæld lunkent vand og gær i en skål. Rør godt sammen.
3. Sigt melet i en skål.
4. Tilsæt salt, gurkemeje og timian.
5. Tilsæt gærblandingen og græskarpuréen.
6. Rør sammen med en elmikser med dejkrog. Ælt dejen i 5-8 minutter.
7. Tag dejen ud, og form den til en stor kugle. Kom den i en ren skål smurt med olie. Dæk den til, og lad dejen hæve i en times tid.
8. Del dejen i 8 lige store dele og form dem til kugler.
9. Tag et langt stykke køkkensnor og placer det over midten på en dejkugle. Vend den om, og kryds tråden over i modsat retning for at lave et kryds, og vend derefter dejkuglen om igen. Gentag dette endnu to gange, med et kryds over hver fjerdedel vil dette give 8 dele i alt.
10. Bind snoren i en stram knude øverst og klip enderne af.
11. Placer græskarbollerne på en bageplade med bagepapir med god afstand og pensl dem let med olivenolie. 
12. Bag bollerne i 15 minutter, tag dem ud af ovnen og skær straks snoren over og fjern den. 
13. Lad dem køle helt af før servering. 
14. Fyld græskarbollerne med dit yndlingssandwichfyld eller server dem sammen med en suppe.

Perfekt bagværk: Indbygget ovne med HomeMade funktion

Hjemmelavet form Den karakteristiske rundede form er en af de mest fordelagtige egenskaber ved ovne fra Gorenje. De er inspireret af traditionelle brændeovne og lader varm luft bevæge sig frit rundt. Da maden opvarmes jævnt og fra alle sider, er den altid perfekt tilberedt: sprød udenpå og saftig indeni.

Se udvalget af Gorenje's indbygget ovne med HomeMade funktion

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev