Sunde og nemme rødbedeboller - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Sunde og nemme rødbedeboller

BEDST TIL BRØD
11.10.2017
12
Hvis du har en juicer derhjemme, har du sikkert tit oplevet at have pulp tilovers fra frugt eller grøntsager. Cathrine Brandt kommer her med et bud på, hvordan du kan udnytte resterne fra en friskpresset rødbedejuice. Få glæde af alle de vitaminer, mineraler og fibre, der gemmer sig i rødbeden ved at bruge pulpen fra rødbeden i dit bagværk, for eksempel i disse supersunde boller. Bollerne får den fineste røde farve. Bollerne er nemme og hurtige at bage, da de hverken kræver nogen særlig æltning eller lang hævetid, og de er helt perfekte til eftermiddagshygge eller et dejligt morgenbord med familien.

Du skal bruge

12-15 stk

500g lunkent vand
25g økologisk gær
2 spsk. skyr (yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt kan også bruges)
1 spsk. honning
150g rødbedepulp eller fintrevet rødbede
50g solsikkekerner
450g groft mel
150g fint mel
15g salt

Sådan gør du

Kom vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt skyr, honning, solsikkekerner og rødbedepulp og rør det sammen. Kom nu melet i lidt ad gangen og rør det godt ud, så du har en ensartet dej. Tilsæt til sidst saltet og ælt dejen en smule i skålen ved at ”løfte” dejen op ad skålens side. Derved strækker du glutenproteinet i melet og får en glat dej. Når du synes, at din dej er æltet nok, så stilles den til hævning ved stuetemperatur. Lad dejen hæve i 1-1,5 time.

Sæt ovnen på 250 grader, og hvis du har en bagesten, så kom den i ovnen. Når dejen har hævet, former du 15-18 boller med to våde skeer og lægger dem på bagepapir. Før bollerne på bagepapiret ind på din bagesten eller bageplade.
Bag bollerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne.


Foto og opskrift: Cathrine Brandt, madblogger

Every detail matters

Er du klar til at skabe nogle mindeværdige øjeblikke i dit køkken?

Med de nye Gorenje HomeMade komfurer kan du tilberede dine yndlingsretter som i en traditionel stenovn. Vi har designet vores komfurer med en række nye funktioner og forbedret design. Det hele ligger i de små detaljer, som gør dit liv enklere.

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner