Stenalderbrød med grøntsager - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Stenalderbrød med grøntsager

FOOD SIMPLFIED
11.12.2016

Du skal bruge

1 brød, ca. 14-18 skiver

150 g grofthakkede nødder, f.eks. valnødder, mandler, hasselnødder
150 g kerner og frø, fx solsikkerkerner, hørfrø, græskarkerner
3 æg
2 spsk. chiafrø
150 g revet grøntsager, f.eks. squash, kål, gulerod, spinat
2 spsk. olivenolie
½ tsk. havsalt

Sådan gør du

Rør alle ingredienserne sammen, og kom dejen i en franskbrødsform, 1 L, beklædt med bagepapir. Bag brødet ved 200 grader varmluft i ca. 30-35 min.

Opbevar brødet på køl, så kan det holde sig i ca. 2-3 dage. Skær evt. brødet i tynde skiver, og frys dem ned i små portioner.


Foto & opskrift: Ditte Ingemann

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner