Sprødt knækbrød - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Sprødt knækbrød

FOOD SIMPLIFIED
14.3.2016
Hjemmelavet knækbrød er altid lækkert, og så er de overraskende lette at lave selv. De kan både serveres med sødt tilbehør som syltetøj, eller så kan de serveres som en sund snack med ost, pesto eller hummus. Få opskriften på et sprødt knækbrød lige her. 

Du skal bruge

Ca. 40 stk

1 dl havregryn
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø – både hvide og sorte
1 spsk chiafrø
1 tsk bagepulver
1 spsk salt
50 g rugmel
175 g hvedemel
¾ dl rapsolie
1¾ dl til 2 dl vand

Sådan gør du

Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Del dejen i to portioner, rul hver af dem tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og læg dem på bageplader. Skær hver plade i 20 stykker, og bag dem gyldne og sprøde ved 200° i ca. 20 minutter.

Bræk knækbrødene fra hinanden og lad dem afkøle på en bagerist.

Energi pr. stk.: 60 kcal, fedt 50%, protein 12%, kulhydrat 38%.

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner