Gorenje - Prøv vores opskrift på lækre, sprøde spanske flautas - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Sprøde spanske flautas

FOOD SIMPLIFIED
18.3.2016
Spanske flautas er gode som mellemmåltid eller som tilbehør til supper og ost, når der kommer gæster på besøg. De har en lækker nøddeagtig smag og samtidig er de sunde og rige på protein, så du kan rolig spise løs af de sprøde flautas med rosiner og hasselnødder.

Du skal bruge

10 stk.

Fordej
150 g fuldkornspeltmel
1,5 dl vand
6 g gær

Brød
100 g sultanas rosiner
50 g speltkerner
kogende vand
75 g afskallede hasselnødder
2 dl vand
10 g frisk gær
2 tsk. flaget havsalt
300 g fuldkornsspeltmel

Sådan gør du

Lav fordejen ved at røre mel, vand og gær sammen. Dæk skålen med plastfilm og sæt den lunt natten over. Næste dag kommer du rosiner og kerner i en skål, hæld kogende vand over og lad det trække i 20 min. og afdryp i en sigte.

Rør vand, gær og fordej sammen, tilsæt salt samt rosiner, kerner og hasselnødder og hovedparten af melet. Ælt dejen godt sammen, skær den i 10 lige store stykker, der trilles til 25 cm lange stænger, som lægges på en plade med bagepapir. Dæk med et klæde eller plastfilm og lad brødene hæve i 1½ time. Sæt ovnen på 225° varmluft og bag dem gyldne ca. 15-20 min.

Speltmel giver en let nøddeagtig smag og et gyldent brød. Speltmel har et højt glutenindhold, og fuldkornsmelet er rigt på protein, B-vitamin og jern.

Energi pr. stk.: 250 kcal, fedt 19%, protein 11%, kulhydrat 70%

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner