Snoet speltbrød med dadelfyld - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Snoet speltbrød med dadelfyld

LIFE SIMPLIFIED
27.10.2016

Du skal bruge

1 brød

Dej:
25 g gær
3 spsk. kokosolie
1 dl mælk
1 æg
2 spsk. kokossukker
230-250 g fuldkornsspelt
½ tsk. salt

Dadel-remonce:
4 spsk. kokosolie
1 spsk. stødt kanel
8 bløde dadler uden sten

Sådan gør du

Start med at smuldre gæren i en skål. Varm kokosolie op til den smelter, og tilsæt mælk. Hæld det over gæren, og rør den ud deri. Tilsæt æg og kokossukker, og rør det hele godt sammen. Tilsæt mel og salt, men hold lidt af melet tilbage, da dejen endelig ikke må blive for tør. Ælt dejen godt sammen, og så snart den føles smidig og blød, kommes den tilbage i skålen og hæver et lunt sted i ca. 1 time.

Mens dejen hæver, laves fyldet. Kom kokosolie, kanel og dadler i en blender eller minihakker, og blend massen rigtig godt sammen.

Når dejen har hævet, vendes den ud på et meldrysset bord og rulles ud til en aflang firkant, ca. 25x50 cm. Smør remoncen ud på hele overfladen, og rul dejen sammen – rul på den lange side, og kom dejen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Når dejen er rullet stramt sammen til en aflang “pølse”, skæres eller klippes ned igennem dejen, undtagen et par cm i toppen. Dejen skal nærmest ligne et par bukser. Flet buksebenene sammen til en fletning, og form den til en krans, hvor begge ender mødes.

Bag brødet ved 200 grader i ca. 20 minutter. Brødet smager dejligt lunt og friskbagt, men kan sagtens lunes igen dagen efter.


Foto & opskrift: Ditte Ingemann

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner