Gorenje - Læs vores nemme opskrift på små foccacia brød med kartofler - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Små foccacia brød med kartofler

FOOD SIMPLIFIED
10.11.2016

Du skal bruge

ca. 8-10 stk.

5 g gær
3/4 dl surdej
4 dl koldt vand
1 dl havregryn
2 tsk. havsalt
Ca. 200-250 g fuldkornsspelt
Ca. 300 g hvedemel

Topping:
4-6 kogte kartofler
4 spsk. revet parmesanost
Frisk timian
Salt og peber
3-4 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Rør gær, vand og surdej sammen. Tilsæt salt, fuldkornsspelt og havregryn, og rør dejen sammen på en røremaskine. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og justér mængden undervejs. Der kan være stor forskel på mel og melets sugeevne, så mine mål er blot vejledende.

Start ud med lav hastighed, og sæt mere turbo på efterhånden. Når dejen begynder at slippe skålens kanter, og den begynder at være smidig og danne tråde, kan der laves en glutenprøve, som i al sin enkelhed går ud på at tage et stykke dej og strække det ud mellem fingrene, uden at det går i stykker. Hvis du ikke kan det, skal dejen æltes i længere tid.

Når dejen er godt æltet, kommes den i en lukket beholder med en smule olie i bunden, hvorefter den sættes på køl natten over eller i 10-20 timer. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i ca. 1 time eller mere, hvis du har tålmodighed, hvorefter dejen vendes ud på et meldrysset bord. Dejen formes nu til små brød.
Mos de kogte kartofler med revet parmesan, timian, salt, peber og olivenolie. Fordel blandingen på toppen af hvert brød. Det er vigtigt, at ovnen er supervarm, dvs. ca. 250 grader, før brødene sættes ind. Bag brødene i ca. 15-20 minutter, til de har en sprød og gerne mørk overflade. Hvis du har en bagesten, så brug endelig den.

Foto & opskrift: Ditte Ingemann

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner