Power pølsehorn - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Power pølsehorn

FOOD SIMPLIFIED
13.7.2016
Disse pølsehorn er ikke bare gode til fester og fødselsdage, de er også rigtig gode til madpakken sammen med hjemmelavet ketchup. Smag din ketchup til med f.eks. chili, karry, oregano eller timian.

Du skal bruge

Ca. 15 stk

Pølsehorn:
500 g blomkål
60 g alm. mandelmel
20 g hørfrømel
50 g revet ost
3 æg
2 spsk. karse, basilikum eller persille
10 g loppefrøsskaller
½ tsk. havsalt
15 små, gode pølser

Ketchup:
800 g flåede tomater
140 g tomatpuré
1 rødløg, hakket
1 fed hvidløg
1 æble
1 tsk. five-spice
1 tsk. oregano
3 spsk. æblecidereddike
3 spsk. sukker el. kokossukker
Salt og peber

Sådan gør du

Pølsehorn:
Skær blomkål ud i mindre stykker, kom dem i en foodprocessor, og blend indtil massen er helt fin. Tilsæt de øvrige ingredienser, og blend igen. Form dejen til flade brød. Det er nemmest med fugtige hænder.

Læg en pølse midt på brødet, og form dejen rundt om pølsen. Sørg for, at dejen er trykket godt fast. Drys pølsehornene med sesam, og stil dem på en bageplade med bagepapir.

Bag pølsehornene ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter.
Lad dem køle af, før du fjerner dem fra bagepapiret, og sæt dem så i køleskabet. Når hornene er kølet helt af og har været en tur i køleskabet, bliver konsistensen fast og rigtig god. Opbevares på køl.


Ketchup:
Kom alle ingredienserne til ketchuppen i en gryde, og lad det simre i ca. 30 minutter. Blend det hele, indtil blandingen er helt glat og uden klumper. Kom det tilbage i gryden, og lad det simre igen i ca. 30 minutter.

Smag ketchuppen til, og fordel ketchuppen i rene og skoldede glas. Opbevar ketchuppen på køl, hvor den kan holde sig i op til to uger.


Foto & opskrift: Ditte Ingemann

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner