Minirugbrød med brændenælder - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Minirugbrød med brændenælder

BEDST TIL BRØD
4.4.2017
Det er endelig forår, og brændenældens første skud er spiseklare. Her er The Food Clubs bud på, hvordan de lysegrønne og mineralrige blade kan forvandle dine rugbrødsboller til smagfulde vitaminbomber.

Du skal bruge

8-10 stk.

1 dl surdej
1 hvidtøl
15 g gær
2 tsk. salt
1 spsk honning
Ca. 400 g rugmel
Ca. 125 g hvedemel
1 spsk hørfrø
1 håndfuld brændenælder

Sådan gør du

Rør gær, surdej og hvidtøl sammen og tilsæt honning, salt, rugmel og hørfrø. Brug en røremaskine til at ælte dejen eller ælt den med hænderne – hvedemel tilsættes lidt ad gangen.

De rengjorte brændenælder grofthakkes og æltes i dejen, som gerne skulle ende med at være smidig, blød og kun klistre en smule til hænderne. Sæt dejen på køl i en lukket beholder natten over, eller lad den hæve på køkkenbordet et par timer.

Dejen formes til små rugbrød, ca. 8-10 stk., og de efterhæver 30 minutter på bagepladen. Inden de kommes i ovnen kan de ridses med en kniv og drysses med rugmel.

Bollerne bages i 15-20 minutter ved 200 grader og er super skønne når de er lune, men de kan også sagtens varmes næste dag.


Foto & opskrift: Ditte Ingemann, Madblogger

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner