Knækbrød uden mel - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Knækbrød uden mel

BEDST TIL BRØD
26.4.2017
Vi har knækket koden til det perfekte brød. Den norske blogger Enestående Mat har givet os hendes opskrift på disse lækre knækbrød uden mel.

Du skal bruge

24 stk./2 plader

1,5 dl solsikkefrø
1,5 dl græskarkerner
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl hørfrø
1,5 dl klid (eller forskellige finthakkede nødder)
1 spsk. nigellafrø (eller andre krydderier, se tips nedenfor)
1,5 tsk. salt
4 æg (ca. 200 g)
20 g vand
Himalayasalt (valgfrit)

Sådan gør du

Sæt ovnen på 160 grader varmluft. Bland alle tørre ingredienser i en skål (på nær det grove salt). Tilsæt lidt mindre salt, hvis du ønsker at drysse himalayasalt ovenpå. Pisk æg og vand sammen, til de danner en luftig æggestand, og rør derefter massen sammen med frøene i skålen. Fordel massen på to bradepander, der er dækket af bagepapir, og brug en spatel til at smøre massen jævnt ud. Målet er at opnå et passende tyndt lag knækbrød, der er jævnt over det hele. Drys med lidt grovkornet himalayasalt til sidst.

Begge bradepander kan bages på samme tid, hvis du har varmluftsovn. Placer bradepanden i ovnen, og bag massen i 15 minutter. Tag bradepanderne ud, og brug et pizzahjul (eller en kniv) til at skære tilpas store knækbrød ud. Skru temperaturen ned til 100 grader, og bag videre i ca. 15-30 minutter, indtil knækbrødene er tørre og sprøde. Pas på, at knækbrødene ikke bliver for mørke. Dæk eventuelt bradepanderne med bagepapir under bagningen, hvis der er risiko for, at knækbrødene bliver brændt.

Opbevar knækbrødene mørkt og tørt, gerne i en kagedåselignende beholder, og tag dem frem til morgenmad, frokost, aftensmad eller brug dem knust over yoghurt, som mellemmåltid, smør din foretrukne ost på, og lad det knase så højt, så det vækker naboen ...

Tips til andre krydderier/urter:
Jeg tilsætter gerne nigellafrø for at få en ekstra god smag. Nigellafrø kan normalt fås i specialbutikker eller importforretninger. Ellers kan tørrede urter og frø anvendes til at variere med. Ristede fennikelfrø, kommen eller korianderfrø giver et spændende knækbrød. Tørret oregano eller tørret timian er også gode muligheder. Eller måske har du noget røget havsalt eller trøffelsalt liggende? Mulighederne er mange.


Foto & opskrift: Anne Cathrine Gulbrandsen, Madblogger

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner