Gorenje - Bliv ekspert i brødbagning: Prøv et kærnemælksbrød med kamutmel - Gorenje
menu+

Kærnemælksbrød med kamutmel

LIFE SIMPLIFIED
29.4.2016
Rundt, sprødt og supersundt. Kærnemælksbrødet med kamutmel er perfekt til morgenmad eller som et alternativ til det hvide sandwichbrød. Kamutmel er en ældgammel kornsort, som stammer fra Ægypten og er nært beslægtet med durumhvede. Kamutmel har et stort indhold af kostfibre og er derfor perfekt til bagning af fuldkornsbrød.   

Du skal bruge

1 stk. giver ca. 20 skiver

Fordej:
1,5 dl vand
150 g fuldkornshvedemel
6 g gær

Brød:
3 dl økologisk kærnemælk
10 g gær
1 spsk flagesalt
2 spsk maltsirup
125 g fiberbageblanding med majsflager, chia- og hørfrø fra Urtekram
300 g økologisk fuldkornskamut (Aurion)
100 g hvedemel

Sådan gør du

Lav først fordejen. Rør vand, fuldkornsmel og gær sammen, dæk skålen med plastfilm og lad den stå lunt natten over. Dagen efter rører du kærnemælk, gær, salt og malt sammen. Rør fordejen i og tilsæt derefter fiberbageblanding, kamut- og hvedemel. Ælt dejen i ca. 8 minutter. Det er en ret fugtig dej, der med fordel kan æltes på røremaskine eller elpisker med dejkroge. Lad dejen hæve lunt i en ½ time. Ælt den igennem igen og lad den hæve en ½ time. Form dejen som et rundt brød, læg det i en form beklædt med bagepapir og lad det efterhæve i 1 time. Bag brødet ved 250° i 15 minutter. Dæmp varmen til 200° og bag det færdigt i yderligere 15-20 min.

Kamutmel er et 100 % fuldkornsprodukt med god bageevne og stort indhold af kostfibre, folinsyre og E-vitamin.

Energi pr. skive: 170 kcal, fedt 6%, protein 13%, kulhydrat 81%

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev