Gorenje - Læs vores opskrift på hvid pizza med sød kartoffel og svampe - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Hvid pizza med sød kartoffel og svampe

FOOD SIMPLIFIED
1.10.2016
Pizza Bianco betyder en pizza uden tomatsauce, og den type pizza bliver ofte lavet med skiver af kartoffel og rosmarin. Her kommer den i en udvidet version med svampe og gedeost. Hvis du vil lave en luksus udgave af den hvide pizza, så kom et par skiver god bacon på.

Du skal bruge

2 pizzaer – ca. 4 personer

Pizzadej:
4 dl vand
5 g gær
4 spsk. surdej – kan undlades og erstattes af vand
2 tsk. havsalt
ca. 300 g ølandshvede + ekstra til udrulning (alm. hvede kan sagtens bruges)
ca. 200 g durummel

Fyld:
200 g svampe, fx. champignoner
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 sød kartoffel
200 g blød gedeost
Frisk rosmarin
Olivenolie

Sådan gør du

Rør vand, gær, surdej og salt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig, og lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord (ca. 32 cm.).

Skær svampene i skiver, krydder med salt og peber, og rist dem på en varm pande i olie i ca. 3-5 minutter. Skær kartoflen i meget tynde skiver, brug fx. et mandolinjern, og skær dernæst gedeosten i skiver.

Fyld pizzabundene med skiver af sød kartoffel, gedeost og stegte svampe. Hak rosmarin, og drys over pizzaerne sammen med en smule olivenolie.

Bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader, og brug gerne varmluft. Pizzaerne bages i ca. 12-14 minutter, eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.


Foto og opskrift: Ditte Ingemann

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner