Hurtig hævning i dampovn - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Hurtig hævning i dampovn

FOOD SIMPLIFIED
14.7.2018
Vidste du, at du kan bruge din dampovn, når din gærdej skal hæve og på den måde fremskynde processen?
Ved at lade dejen hæve i dampovnen bevarer du dejens fugt og sikrer, at den ikke tørrer ud. Du kan bruge dette bagetip, når du kommer til det punkt i opskriften, hvor dejen skal til at hæve. Brug kombidampprogrammet og sæt din ovn på 40 °C og sæt dejen i ovnen. Lad den hæve til i 15-20 minutter eller indtil du vurderer, at den er hævet tilstrækkeligt. Herefter følger du opskriften igen og bager brødet ved de foreskrevne temperaturer. 

Brug dampprogrammet igen, når du skal til at bage dit brød. På den måde får du den sprødeste skorpe, uden at brødet bliver tørt. 

Indbygningsovne med dampfunktion

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner