Græskarkerne-stykker med emmer - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Græskarkerne-stykker med emmer

FOOD SIMPLIFIED
16.4.2016
De lækre græskarkerne-stykker med emmer kan bruges som tilbehør til supper og råkostsalater.  Fuldkornsemmer har et højt indhold af E-vitamin, som er vigtig for immunforsvaret og funktionen af nerver. Så du kan med god samvittighed spise dig mæt i disse sprøde græskarkerne-stykker.

Du skal bruge

10 stk.

15 g gær
4 dl vand
1 spsk honning
1 spsk flaget havsalt
1 spsk olivenolie
50 g hvedekerner eller forkogte speltkerner
50 g solsikkekerner
50 g salte, ristede græskarkerner
25 g hørfrø
200 g hvid hvedemel
200 g økologisk fuldkornsemmermel (Aurion)

Drys:
25 g grofthakkede, salte græskarkerner
flaget havsalt

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet, tilsæt honning, salt og olie samt alle kerner, hvid hvedemel og fuldkornsemmer.

Dæk skålen med plastfilm, sæt den i køleskab og lad den hæve natten over. Tag dejen ud ca. 1 time, før den skal bages. Ælt dejen let med yderligere emmermel, form den til en rulle, som skæres i 10 skiver, der lægges på plader med bagepapir.

Drys med græskarkerner og salt. Lad den efterhæve i 10-15 min. Bages gyldne ved 250° i 15- 18 minutter og afkøles derefter på en bagerist.

Fuldkornsemmer giver et mørkt og aromatisk brød. Det har højt indhold af E-vitamin og folinsyre. Egner sig godt til at bage i forme som en blød dej.

Energi pr. stk.: 260 kcal, fedt 30%, protein 14%, kulhydrat 56%.

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner