Gorenje - prøv vores lækre glutenfrie fødselsdagsboller - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Glutenfrie fødselsdagsboller

BEDST TIL BRØD
24.11.2016
Fantastiske fødselsdagsboller med hjemmelavet nutella – lav bare en stor portion, bollerne fungerer også rigtig godt til sandwich.

Du skal bruge

ca. 10 stk.

Fødselsdagsboller:
200 g alm. mandelmel
3 spsk. hørfrø
3 spsk. loppefrøskaller
1 tsk. bagepulver
Et nip salt
1 tsk. kanel
2 spsk. blødt kokosolie
2 dl ricotta
4 æg

Nutella:
300 g hasselnødder
2 spsk. kokosolie
2 spsk. kakaopulver
ca. 4-6 bløde dadler uden sten
1 tsk. ren vaniljepulver

Sådan gør du

Fødselsdagsboller:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Rør alle de tørre ingredienser til bollerne sammen i en skål. Tag endnu en skål, og rør her kokosolie, ricotta og æg sammen. Hæld de tørre ingredienser over i de våde, og rør dejen godt sammen.

Form små boller af dejen med fugtige hænder, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i ca. 20 minutter.


Nutella:
Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 minutter, eller indtil de tager farve. Tag nødderne ud, og lad dem køle en smule af, før du “nulrer” skallen af nødderne, hvilket kan gøres med hænderne eller et rent viskestykke.

Kom nødderne i en kraftig foodprocessor, og blend, indtil de bliver til fint mel. Tilsæt olie, og blend igen. Vær tålmodig, det tager lidt tid. Skrab blandingen ned af siderne ind imellem, og blend, indtil smørret er cremet og har en smørbar konsistens. Tilsæt så kakaopulver, dadler og vanilje. Blend, indtil det hele har en ensartet konsistens, og smag til. Skal det være sødere, så tilsæt flere dadler. Kom nøddesmørret i et rent glas, og opbevar det ved stuetemperatur.


Foto & opskrift: Ditte Ingemann

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner