Foccacia brød med løg og tomat - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Foccacia brød med løg og tomat

FOOD SIMPLIFIED
21.7.2016
Hvad er mere lækkert end nybagt foccacia brød? Dette brød har fået grøn topping, så det både er smukt og lidt anderledes end traditionelle brød.

Du skal bruge

1 stk

15 g gær
3 dl vand
1 tsk. havsalt
2 spsk. olivenolie
ca. 150 g durummel
ca. 275-300 g hvedemel

Topping:
100 g cherrytomater
3-4 forårsløg
4 spsk. olivenolie
1 tsk. havesalt
Frisk rosmarin

Sådan gør du

Rør gær ud i vand, og tilsæt salt og olie. Rør durummel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen må endelig ikke blive for tør, så hold evt. lidt mel tilbage. Ælt dejen rigtig godt sammen, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Når dejen har hævet, vender du den ud i en springform eller bradepande, beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve igen i ca. 40 minutter. Fordel tomater og løg ovenpå brødet sammen med olie, salt og frisk rosmarin. Bag brødet ved 225 grader varmluft i ca. 25 minutter, eller til det er gyldent og sprødt.


Foto & opskrift: Ditte Ingemann

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme!

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner