Flammkuchen med creme fraiche, løg og serranoskinke - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Flammkuchen med creme fraiche, løg og serranoskinke

BEDST TIL BRØD
18.4.2017
Tynd, sprød pizzabund, cremefraiche, hvidløgsost, serranoskinke og frisk purløg. Cathrine Brandts Flammkuchen er en himmelsk mundfuld, der kan bruges som en lækker appetitvækker eller som forret på det franske middagsbord.

Du skal bruge

2 stk.

Pizzadej – Gerne hjemmelavet
4 spsk. creme fraiche
2 spsk. hvidløgssmøreost
1 rødløg
4 skiver serranoskinke
Frisk purløg

Sådan gør du

Har du nogensinde smagt Flammkuchen? Eller kender du den måske som en Tarte Flambée? Hvis ikke, så kan du godt begynde og glæde dig. Oprindeligt er Flammkuchen en specialitet fra området omkring Alsace i Frankrig. Helt klassisk så bliver den lavet med creme fraiche, løg og skinke. Her har jeg valgt at ændre en smule på den klassiske opskrift. Tynd, sprød pizzabund, creme fraiche, hvidløgsost, serranoskinke og frisk purløg. Det er altså en himmelsk mundfuld. Jeg serverer Flammkuchen, når vi hygger med hjemmebagt pizza, som en del af et tapasbord eller som en lækker appetitvækker eller forret. Der skal nok blive spist op.

Sådan bager du en Flammkuchen eller Tarte Flambée:
Ovnen tændes på højeste varme ca. 1-2 timer før servering med en bagesten/bageplade i på over/under varme. 20-30 minutter før servering kommes pizzadejen på et stykke bagepapir. Rør creme fraiche og hvidsløgsost sammen og smør pizzabundene med massen. Snit rødløg i tynde ringe. Kom løg og skinke på og bag den i 8-10 minutter til den er gylden. Pynt med purløg inden servering.


Foto & opskrift: Ditte Ingemann, Madblogger

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner