Gorenje - Lav lækre fastelavnsboller med creme og remonce - Gorenje
menu+

Fastelavnsboller

BEDST TIL BRØD
20.2.2017

Du skal bruge

18-20 stk.

DEJ:
40 g gær
150 g smør
1,5 dl mælk
4 spsk rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
2 æg
ca. 450-500 g hvedemel
Et nip salt

CREME:
4 æggeblommer
30 g rørsukker
6 tsk hvedemel
4 dl mælk
1 tsk rent vaniljepulver (eller kornene fra en vaniljestang)

REMONCE:
150 g rørsukker
150 g marcipan
125 g blødt smør

Sådan gør du

Smelt smørret sammen med mælk i en gryde, og hæld det over gæren, som røres ud deri. Sukker, kardemomme, æg og salt tilsættes og det hele røres godt sammen – jeg brugte min røremaskine. Tilsæt mel indtil dejen bliver smidig og kan æltes uden, at den klistrer for meget, men pas på ikke at tilsætte for meget mel.

Lad dejen hæve i ca. 45 minutter – imens laves creme og remonce.

Alle ingredienser til vaniljecremen kommes i en gryde og varmes langsomt op under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Når cremen har en god tykkelse, tages den af varmen og køles af, inden den skal i bollerne.

Rør sukker, marcipan og blødt smør godt sammen og stil det til side.

Når dejen har hævet, rulles den ud af flere omgange og skæres ud til små firkanter. Kom 1 spsk creme og 1 spsk remonce på hver firkant og fold alle fire hjørner ind på midten, så fastelavnsbollen lukkes godt, og indholdet ikke sniger sig ud.

Bollerne sættes med lukningen nedad på en bageplade – inden bollerne skal i ovnen pensles de med mælk eller æg, hvorefter de bages i ca. 12 minutter ved 200 grader, eller til de er gyldne.

Når fastelavnsbollerne er afkølede, pyntes de med tyk glasur eller smeltet mørk, chokolade.


Foto & opskrift: Ditte Ingemann

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev