Et anderledes rugbrød af The Food Club - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Et anderledes rugbrød af The Food Club

FOOD SIMPLIFIED
23.3.2016
The Food Club har lavet et anderledes rugbrød med spændende smag af fennikel og spidskommen, som er rigtig godt til grove sandwichs. Det indeholder fuldkornsrugmel, som er det bedste du kan bage med, hvis du ønsker et brød, der både mætter og kan holde sig frisk længe.

Du skal bruge

2 stk. giver ca. 40 skiver

50 g gær
1 spsk. instant-kaffe
6 dl lunken vand
50 g smeltet smør
1 spsk. salt
3 spsk. mørk sirup, evt. malts sirup
½ spsk. æbleeddike
1 spsk. groft knust kommen
1 spsk. groft knust fennikel
50 g knækkede rugkerner
400 g fuldkornsrugmel, evt. Vildrug fuldkornsmel
250 g fuldkornshvede eller speltmel
400-450 g hvedemel
2-3 spsk. rugflager vand

Sådan gør du

Rør gæren ud i lidt af vandet sammen med kaffepulveret. Tilsæt resten af ingredienserne, men hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem med så meget af melet, som den kan tage. Lad dejen hæve lunt og tildækket i en times tid.

Del og form dejen til to kugler, læg dem på en plade med bagepapir, pensl dem med vand og drys rugflager på.

Lad brødene efterhæve i ca. 20 minutter, før de bages ved 175°-200° i 40-45 minutter. Lad brødene afkøle på en bagerist.

Energi pr. skive: 110 kcal, fedt 13%, protein 11%, kulhydrat 76%

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner