Dampede boller med svinekæber - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Dampede boller med svinekæber

BEDST TIL BRØD
17.1.2018
123

Du skal bruge

Dampede boller (12 stk.): 
400 g mel
15 g gær
2 spsk. sukker
1 tsk. salt 
1+1 spsk. jordnøddeolie
2,5 dl varmt vand

Svinekæber i hoisinsauce:
12 svinekæber
2 løg
5 fed hvidløg
2 gulerødder
200g shiitake svampe
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
1 liter hønsefond
1,5 dl hoisinsauce
3 spsk. honning
Soya
Limesaft

Herudover:
1 agurk skåret i julienne
Grøn salat
4 forårsløg
2 spsk. sort sesam
2 limefrugter
Frisk koriander



Sådan gør du

Dampede boller:
Opløs gæren i vandet. Tilsæt en spsk. olie, salt og sukker. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen i 6-8 minutter til den er ensartet og elastisk. Lad den hæve til dobbelt størrelse. Del dejen i 12 lige store dele, rul dem til kugler og rul dem derefter med en kagerulle til en tykkelse af cirka 0,5-1 cm. Pensl den ene halvdel af bollerne med jordnøddeolie og fold dejen indover hinanden. Olien gør, at bollerne ikke klistrer helt sammen. Lad dem hvile i cirka 10 minutter.

Kom bollerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved på dampprogram i 8-10 minutter. 

Svinekæber i hoisinsauce:
Svinekæberne brunes godt af i en smule olie. Løg i fine strimler samt finthakkede hvidløg, ingefær, svampe og gulerødder tilsættes og svitses kort. Kom fonden på og lad det simre under låg i 1,5 time ved mellem-varme. Kom hoisin og honning ved og reducer lagen uden låg til den bliver tykkere og coater kæberne. Det tager cirka 30 minutter. Smag til med soya og limesaft. Nu er kæberne møre. De kan enten serveres hele eller trækkes fra hinanden á la pulled pork.

Server de varme dampede boller med salat, kæber, agurk og finthakket forårsløg. Top med frisk koriander og sesam. 

Som alternativ til kæberne kan man også sagtens bruge svinebryst i tern eller nakkefilet. Det skal helst være en robust udskæring, som kan holde til at braisere. Hvis den er for mager, kan den blive meget tør. Grøntsagerne er også til forhandling, men vælg gerne finthakkede grøntsager, som giver et frisk knas til retten.


Opskrift og fotos: madblogger Thomas Alcayaga, Madetmere.dk 


Every detail matters

Er du klar til at skabe nogle mindeværdige øjeblikke i dit køkken?

Med de nye Gorenje HomeMade komfurer kan du tilberede dine yndlingsretter som i en traditionel stenovn. Vi har designet vores komfurer med en række nye funktioner og forbedret design. Det hele ligger i de små detaljer, som gør dit liv enklere.

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner