Byens bedste mysliboller - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Byens bedste mysliboller

FOOD SIMPLIFIED
6.3.2016
Disse sunde mysliboller er med appelsin & tranebær, som giver dem en naturlig sødme, samtidig med at de mætter. De er gode på morgenbordet og som et sundt mellemmåltid til hele familien. 

Du skal bruge

10 stk.

175 g mysli (gerne med tørrede frugter, nødder og kerner og flager)
50 g soltørrede tranebær
revet skal af ½ ubehandlet appelsin eller mandarin
5 dl kogende vand
1 dl yoghurt Thise 1%
15 g gær
1 spsk. flydende honning
1 spsk. rapsolie
1 spsk. flaget havsalt
350 g grahamsmel eller grahamsspeltmel
50 g hvedemel

Sådan gør du

Hæld kogende vand over mysli, tranebær og appelsinskal. Lad det trække til væsken er afkølet til 37°, og rør så gæren ud heri. Tilsæt yoghurt, honning, olie og salt. Rør derefter melet i lidt ad gangen. Dejen skal være sammenhængende, men stadig våd. Drys lidt mel over, og dæk skålen med plastfilm. Sæt dejen i køleskabet, og lad den hæve i mindst 4 timer, men helst natten over.

Form bollerne med en ske på en plade beklædt med bagepapir. Drys en lille smule mel over bollerne, og bag dem gyldne i ovnen ved 225° i ca. 20 minutter.

Grahamsmel er et meget sundt fuldkornsprodukt. Ønsker du ekstra luftige boller, kan du erstatte 50 g af det grove mel med hvedemel.

Tip
For ekstra power kan du blande et par spsk. gojibær i dejen.

Energi pr. stk.: 225 kcal, fedt 14%, protein 12%, kulhydrat 74%

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner