Bløde og luftige chokoladeboller - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Bløde og luftige chokoladeboller

FOOD SIMPLIFIED
8.9.2016
Hvide, bløde og luftige chokoladeboller dufter og smager bare af hygge, barndom og en god tid sammen. blød, Bollerne er nemme og lynhurtige at bage, og hvem elsker ikke en smørbagt bolle fyldt med masser af god, mørk chokolade?

Du skal bruge

12 store chokoladeboller

2 dl mælk
125g smør
35g gær
2 spsk. sukker
2 spsk. vand
3g salt
2 æg (+ 1 til pensling)
½ tsk. kardemomme
100g mørk chokolade
Ca. 600-700g hvedemel (alt afhængig af, hvor meget og hvor godt dejen æltes)

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Når smørret lige netop er smeltet, så tilsættes mælken, så blandingen er fingervarmt. Gæren smuldres i en skål, og vand og sukker tilsættes. Gæren røres ud heri. Smør og mælkeblandingen hældes i gærblandingen. To æg slås ud i blandingen, chokolade, kardemomme og salt kommes i, og melet tilsættes lidt efter lidt, hvor det hele tiden røres ud og æltes ind i dejen. Ælt dejen godt ved at ”løfte” den opad mod skålens sider. Når dejen er æltet godt, og den er glat og skinnende, så vendes den ud på et meldrysset bord og samles. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 45 minutter. Når dejen er hævet, så formes den til boller og sættes på en beklædt bageplade. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft. Et æg piskes sammen med en lille smule mælk, og bollerne pensles. Når ovnen er helt varm bages bollerne i ca. 20 minutter. Bag én plade af gangen, så er du sikker på en mere jævn bagning.

Tip: Chokoladebollerne kan sagtens fryses. De kan lunes, mens de er frosne, men det bedste resultat får du, hvis du lader bollerne tø let op på køkkenbordet, inden du luner dem. Væd dem med en smule vand og lun dem i ovnen på 200 grader. 


Foto og opskrift: Cathrine Brandt, Madblogger

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner