Gorenje - Sådan laver du de perfekte tebirkes til morgenbordet - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Birkes

FOOD SIMPLIFIED
19.8.2016

Du skal bruge

Ca. 20 stk
4 dl sødmælk
50 g gær
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 æg
750 g hvedemel
200 g koldt smør

Sådan gør du

Lun mælken, og rør gæren ud deri. Resten af ingredienserne, undtagen smørret, røres i. Dejen stilles til hævning i ca. 20 minutter.

Herefter rulles dejen ud på et meldrysset bord til ca. 25 *40 cm. Nu skal det kolde smør fordeles på dejen, som gøres af tre omgange. Brug en ostehøvl til at lave tynde smørskiver med. Smørskiverne spredes på den ene halvdel af dejen. Dejen foldes en gang, så smørret ligger inde i dejen. Rul nu dejen ud igen til 25*40 cm, læg smør, fold dejen i tre lag. Processen gentages tre gange til smørret er brugt op.

Dejen skal hvile i ca. 30 minutter, gerne på køl, så smør og dej får samme temperatur. Til sidst rulles dejen ud, så den er 0,5 cm tyk og 20 cm bred. Dejen pensles med vand og lægges i tre lag, rulles lidt fladere for at holde lagene sammen.

Til sidst pensles dejen med æggestrygelse og drysses med et tæt og tykt lag birkes. Derefter skæres birkes ud, så de måler 5*10 cm – der bliver ca. 20 stk. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og træk en pose over bagepladen, så birkesene kan hæve i 30 minutter.

Bages ved 225 grader i 12-15 minutter.


Foto & Opskrift: Ditte Ingemann 

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner