Gorenje - Nemt rugbrød? Prøv et æltefrit rugbrød med chiafrø - Gorenje
menu+

Æltefrit rugbrød med chiafrø

FOOD SIMPLIFIED
12.4.2016

Det æltefrie rugbrød med chiafrø er en ny udgave af den traditionelle æltefrie metode at bage brød på. Med en minimal arbejdsindsats bliver du belønnet med en sprød og lækker skorpe.

Ved at bruge denne opskrift får brødet en dejlig smag af rug og alt det gode fra chiafrøene. Frøene er fantastiske til både børn og voksne, som ikke er vilde med store frø/kerner, da de er så små, at du næsten ikke bemærker dem.

Du skal bruge

22-24 cm gryde

175 g groft rugmel
425 g fuldkornsmel
6 dl lunken vand
2 spsk. chiafrø
1 tsk. salt
1 tsk. tørgær
1 spsk. honning

Sådan gør du

1. Sæt skålen på vægten, og hæld alle de tørre ingredienser i. Hæld derefter vand i skålen, og rør hurtigt sammen. Læg et klæde over dejen, sæt skålen på køkkenbordet, og lad den hæve i 12 til 18 timer natten over.

2. Når dejen er færdig med at hæve, så tager du en dejskraber og vender dejen et par gange. Derefter lægger du klædet over dejen igen.

3. Sæt en gryde med låg, som du skal bruge til at bage brødet i, ind i ovnen på 250 grader over- og undervarme.

4. Efter cirka 60 minutter, skraber/ hælder du dejen ned i gryden, lægger låg på og sætter den ind i ovnen. Drys lidt mel i bunden af gryden og oven på brødet.

5. Bag brødet i 30 minutter ved 250 grader.

6. Tag låget af, og skru ned til 230 grader. Bag brødet i yderligere 20 minutter.

7. Afkøl brødet på en rist.

8. Når brødet er færdigafkølet, så læg brødet i et rent hviskestykke, da det er sådan, at det holder sig bedst. 

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev