Gorenje - Nemt og lækkert: Prøv vores æltefrie pekannøddebrød - Gorenje
»
»
»
»
»
luk
...

Æltefrit pekannøddebrød

BEDST TIL BRØD
9.3.2017
De er milde, søde og temmelig vanedannende, så hvorfor ikke bruge dem i sit brød? Den norske blogger EneståendeMat har givet os en opskrift på dette lækre æltefri pekannøddebrød.

Du skal bruge

1 brød

100 g pekannødder, ristede og hakket groft
300 g hvedemel
100 g rugmel, fintmalet
100 g let kogte havregryn
0,5 tsk. tørgær
1,5 tsk. salt
1 spsk. flydende honning (gerne akaciehonning)
3,5-4 dl vand

Sådan gør du

Rist pekannødderne på en tør stegepande ved middelhøj varme. Varmebehandlingen fremhæver nøddernes milde smag og gør samtidig smagen fyldigere. Brug en god kniv til at hakke nødderne groft, før de blandes sammen med resten af de tørre ingredienser i en stor skål. Opløs honningen i vandet, og hæld væsken over melblandingen. Bland til en forholdsvis tør dej. Dæk skålen med plastik, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 15-20 timer.

Læg bagepapir på køkkenbordet, når dejen er færdighævet, og drys generøst med mel. Rul dejen ud på melet, og brug hænderne eller en spatel til at folde dejen 5-10 gange. Denne proces kan også foregå i skålen, hvis den er stor nok. Læg til sidst dejen med "samlingen" nedad, dæk den med skålen, og lad den hæve i yderligere 2 timer.

Forvarm ovnen ved 250 grader, når der er en halv time tilbage af hævetiden, og stil den form, du skal bruge, ind i ovnen. Formen skal have låg. Jeg bruger en emaljeret støbejernsgryde på 24 cm. Tag den varme form ud af ovnen efter 30 minutter, og vælt dejen ned i den. "Samlingen" vender nu opad. Læg låget på, og bag på den laveste rille i 30 minutter. Fjern låget, sænk temperaturen til 200 grader, og bag videre i 15 minutter. Afkøl brødet på en rist.

Tynde skiver af pekanbrød passer rigtig godt til ostefadet, men de gør også underværker i en helt almindelig madpakke.


Foto & opskrift: Anne Cathrine Gulbrandsen, Madblogger

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner