Gorenje - 3 nemme opskrifter på gode og grove boller - Gorenje
menu+

3 opskrifter på gode og grove boller

FOOD SIMPLIFIED
9.4.2016
Mangler du en god og nem grundopskrift på boller? Så har vi den perfekte opskrift her, hvor du nemt kan sætte dit eget præg og tilsætte de frugter eller bær, som du bedst kan lide. Du kan for eksempel tilsætte tomat og parmesan, så du har nogle lækre boller til frokost-sandwichen. Eller frugt og nødder, så du har nogle sunde boller til morgenmaden.

Du skal bruge

Ca 20 stk

Grunddej:
15g gær
5dl lunkent vand
2 spsk. olivenolie
1 spsk. salt
2 spsk. honning
200 g groft durum- eller speltmel
ca 400g hvedemel
olie til pensling

Sådan gør du

Grunddej:
Rør gæren ud i lidt af det lune vand. Tilsæt resterende vand, olie, salt og honning. Rør melet i dejen lidt ad gangen, rør, til dejen er smidig, men stadig klistret. Tilsæt det ønskede fyld.

Dæk skålen med plastfilm og lad den hæve lunt et par timer. Tag dejen ud og rør den igennem. Sæt dejen i store klatter – ved hjælp af en ske – på plader med bagepapir.

Pensl bollerne med olivenolie og drys evt. med lidt groft mel. Lad dem efterhæve i 10 minutter og bag dem herefter ved varmluft 200° eller almindelig ovn 225° i 20 minutter.

1. Lækker morgenmad: med birkes & appelsin.
Rør ½ dl blå birkes + reven skal af en ubehandlet appelsin i dejen.

2. Sundt mellemmåltid: med frugt & nødder.
Rør 1 dl hakkede figner, dadler eller abrikoser samt 1 dl rosiner og ½ dl hakkede valnøddekerner i dejen.

3. Perfekt til sandwich: med tomat & parmesan.
Rør 1 dl hakkede, semidried tomater i dejen. Bland 50 g reven parmesan med 2 spsk tørret oregano eller basilikum. Rør det meste i dejen, men gem lidt til at drysse over bollerne før bagning.

Bliv ekspert i brødbagning

Der findes ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Det skyldes måske, at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uhøjtidelige stunder. 

Brød kan spores helt tilbage til stenalderen, og her på siden vil vi gøre vores for at udbrede den gode nordiske brødtradition, så vi sammen kan få mere ud af vores ovne. Du vil derfor kunne finde alt fra opskriften på det perfekte rugbrød til tips om æltning og hævning. Velbekomme! 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev