Bløde bamseboller - Gorenje
»
»
»
»
luk
...

Bløde bamseboller

BEDST TIL BRØD
16.3.2017
Bamseboller, theboller, fødselsdagsboller. Kært barn har mange navne, og de her bløde boller kan bære dem alle. Selvom vi elsker boller med en sprød skorpe og som er bagt på surdej, så siger vi aldrig nej tak til en luftig bamsebolle. Den danske blogger Cathrine Brandt har givet os opskriften på helt perfekte bløde boller.

Du skal bruge

16 stk.

2 dl mælk (jeg brugte sødmælk)
1 dl koldt vand
35 g gær
60 g sukker
2 æg (1 i dejen + 1 til at pensle med)
600 g hvedemel
1 tsk. kardemomme
8 g salt
50 g blødt smør

Sådan gør du

Kom vand og mælk i en skål. Tilsæt gær og sukker, og rør rundt indtil gæren er opløst. Kom ægget i og rør det ud. Kom mel, salt og kardemomme i og ælt dejen godt, indtil den er glat, smidig og nemt slipper bordet – det tager 5-10 minutter. Skær smørret i små stykker og ælt den ind i dejen til den bliver blank og glat. Dæk dejen med en pose eller husholdningsfilm og læg et viskestykke oven på (ikke nedenunder, da det suger fugt fra dejen) og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter.

Del dejen i 16 stykker. Form bollerne ved at folde dejen ind under bollen i bunden. I videoen nedenfor kan du se hvordan du folder og former bollen, således at den bliver helt kuglerund.

Kom bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir – der skal være god plads mellem bollerne. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur beklædt med husholdningsfilm og et viskestykke. Tænd ovnen på 200 grader varmluft + undervarme (Hvis muligt). Når bollerne er hævet færdig, pisk et æg og pensl bollerne. Bag bollerne i 10 minutter til de er gyldne, og lad dem efterfølgende køle af på en rist.


Foto & opskrift: Cathrine Brandt, Madblogger

Bliv ekspert i brød med Gorenje

Del dine bageresultater på Instagram med #bedsttilbroed

#bedsttilbroed

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg Bedst til brød på Facebook og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed

FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Følg Bedst til brød på Instagram og bliv inspireret med opskrifter, bagetips og gode brødoplevelser.

#bedsttilbroed