Barer med citronmarengs og birkes - Gorenje

Barer med citronmarengs og birkes

FOOD SIMPLIFIED
24.6.2021
  • 70 g sukker
  • 2 spsk. birkes
  • 260 g sukker
  • citronskal af 1 citron
  • 2 spsk. mel
  • ½ tsk. salt
  • 5 store æg
  • 4 æggeblommer
  • 250 ml frisk citronsaft

Ingredienser til marengsen:

  • 4 æggehvider
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 120 g sukker
  • 1 tsk. vanilje
Fremgangsmåde:
1. I en skål blandes 250 g mel, 2 spsk. majsstivelse og 70 g sukker
2. Tilsæt 2 spsk. birkes og 1 tsk. salt, og bland det
3. Hæld 220 g smeltet smør i, og bland grundigt
4. Beklæd en bageplade på 22 x 36 cm med bagepapir
5. Hæld dejen på pladen, fordel den jævnt, og tryk den ned
6. Stil den i ovnen i 30 minutter ved175°C
7. Tilsæt citronskal til 260 g sukker, og bland det med dine hænder
8. Tilsæt 2 spsk. mel, 1/2 tsk. salt, 4 æggeblommer og 5 hele store æg, og bland grundigt
9. Hæld 250 ml citronsaft i under piskning
10. Tag bagepladen ud af ovnen, og indstil temperaturen til 150°C
11. Hæld citronfyldet over birkesbrødet
12. Stil den tilbage i ovnen i 20 minutter ved 150°C
13. Til marengsen tilsættes 4 æggehvider til en skål
14. Begynd at piske, og tilsæt gradvist 120 g sukker
15. Tilsæt 1 tsk. majsstivelse og 1 tsk. vanilje, og pisk, til det er stift
16. Tag bagepladen ud af ovnen og lad det køle let ned
17. Fordel så marengsen oven på desserten og jævn det ud
18. Stil desserten tilbage i ovnen, og grill den i 2-3 minutter ved 150°C
19. Lad den køle helt ned, og skær den så i firkanter, og servér

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev