Søndagshyggebagning - Gorenje

Søndagshyggebagning

FAMILY SIMPLIFIED
23.12.2021
Lisa, Joel og deres syv børn rejser jorden rundt. De går under navnet JustDoItFamily på de sociale medier. Her viser de glimt fra deres rejser og familieliv. Vi spurgte dem, om de kunne skrive lidt om deres tanker omkring madlavning med børn.

Kunsten at finde tid

Søndagen er for os en ret kedelig dag; man lader op til mandagen, pakker gymnastiktøj og tjekker, at børnenes tasker er pakket. Oftest er taskerne fyldt med gammelt gymnastiktøj eller gammel frugt, der tit bliver liggende i et af rummene i rygsækken til det får en farve, man ikke troede fandtes, og ofte klistret ind i papir og skolebøger.

At finde tid er det sværeste i dagens samfund. Det føles nogle gange, som om man har behov for et kontor og 5 ansatte for bare at kunne få hverdagen til at hænge sammen. Men det gælder alle, og ikke kun os, fordi vi har mange børn. Alle pligterne er der jo - madpakkerne, telefonsamtaler, vasketøj, indkøb, lave mad mm. Det eneste, vi har gjort, er, at vi er blevet mere bevidste om tiden i takt med, at vi har fået flere børn. Vi har øget familietiden, og så skal den jo være sjov og hyggelig for alle.

Julebagning med børnene

Alle vores børn glæder sig til julebagningen. Det er sjovt, klistret og spændende at teste køkkenmaskiner og hvidevarer. Men opvasken efterfølgende, er der ingen, der glæder sig til. Derfor har vi en smart løsning til det (se punkt 6).

For at være ærlige er vi aldrig lykkedes med en god hævning, og derfor plejede vi heller ikke at bage brød før i tiden. Med en ovn fra Gorenje er det super nemt at opnå den helt rigtige temperatur. Jeg indtastede præcis 37 grader, og hævningen blev perfekt. Da varmen forbliver ensartet, bliver brødene flot gyldenbrune. Vi kunne også godt tænke os at prøve surdej en dag, men som I kan se længere nede, må man nogle gange prioritere og vælge for at vinde tid. Af den grund har vi nedprioriteret surdejen. De brød, vi bagte, blev jo superlækre alligevel!

Tips til et rent og praktisk hjem

Hvad skal man gøre for at holde et hjem både pænt og praktisk?

  1. Effektiviser (tænk på, hvordan du bevæger dig i køkkenet, hvad du har brug for og hvornår)
  2. Gør rent efter dig selv. Hvilke ting bruger du, når det kommer til stykket? Alle de her glas, krus, tallerkener og skåle - bliver de rent faktisk brugt? Alt skal opbevares et eller andet sted, så nøjes med at beholde de ting, du rent faktisk bruger.
  3. Prioriter. Er pligter altid pligter?
  4. Hav køkkengrejet let tilgængeligt. Alt, hvad vi har brug for, har vi i 2 40x40 skuffer, et 40x80 skab, og resten hænger på væggen.
  5. Gør køkkenet børnevenligt. Vi har fx ingen overskabe. Det betyder, at det meste er i børnehøjde, og det vores 1-årige kan nå er af naturgummi og træ. Et Gorenje side-by-side med ismaskine gør livet betydeligt lettere. Børnene kan selv hente vand, og du slipper selv for at drøne rundt som en forvirret høne.
  6. Dobbelte 45 cm opvaskemaskiner fra Gorenje. Lyder måske lidt bøvlet med to opvaskemaskiner, men det er helt fantastisk. Når man har spist, stiller man direkte i maskinen, og når man dækker bord, tager man direkte ud derfra.

Noget af det allervigtigste er, at man lærer børnene at rydde op og gøre rent efter sig selv. Også selvom det går hurtigere at gøre det selv i begyndelsen, kommer du forhåbentlig til at få mere hjælp i fremtiden.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev