Sådan håndterer du dine madvarer korrekt - Gorenje
luk
...

Sådan håndterer du dine madvarer korrekt

FAMILY SIMPLIFIED
17.5.2018
For mange mennesker er køkkenet det vigtigste rum i huset. Det er der, hvor du starter dagen med morgenmaden, og der hvor du laver mad sammen med familien. Men der er også en fare, der lurer i køkkenet - forkert håndtering af maden kan - i værste fald - ende med madforgiftning. Det er derfor, at det er så vigtigt at vide, hvordan man håndterer madvarer korrekt. Nedenfor finder du nogle råd, som vil gøre dit køkken både rart og sikkert.

1. Vask alting dine hænder, før du håndterer madvarer.

2. Produkter fra dyr, grøntsager og frugt er mest tilbøjelige til at udvikle giftige stoffer og bakterier. Hold altid disse madvarer separat fra andre madvarer i dit køleskab og brug forskellige skærebrætter til dem.

3. Madvarer må aldrig opbevares i varme omgivelser i for lang tid, da dette giver bakterier gode betingelser for at sprede sig hurtigere. Hold dit køleskab og din fryser ikke bare rene men også på en passende temperatur (køleskab under 6 °C og fryser på -18 °C)

4. Kom eventuelle rester i mindre beholdere, da det vil medvirke til, at det køler hurtigere ned. Læg beholderne med restemaden i køleskabet eller fryseren inden for 2 timer, efter at den er blevet tilberedt.

5. Hvis du er i tvivl, om noget kan spises eller ikke, så løb ikke risikoen - smid maden ud, hvis den kan være blevet for gammel.

Læs også

Udforsk andre Life Simplified emner