Sådan forbereder du en god børnefødselsdag - Gorenje

Sådan forbereder du en god børnefødselsdag

FAMILY SIMPLIFIED
7.5.2019

Alle forældre ved, hvornår på året deres barns fødselsdag er. Der er ofte en hel del forventning og spænding fra barnets side og en smule nervøsitet for travle mødre og fædre. Den ene dag prøver de at gøre deres kære barn den lykkeligste i hele verden - og ofte er det ikke helt uden problemer.

 

Hvad er det, som børn sætter pris på nu om dage? Hvad skal jeg lave at spise til dem? Hvilke lege skal de lege? Hvad hvis de kommer til at kede sig? Hvordan holder jeg en gruppe børn glade, for slet ikke at tale om bare mit eget barn? Hvor længe skal festen vare? Dette kan være blot nogle af de spørgsmål, der kører rundt i dit hoved. Bare rolig! Vi er her for at hjælpe dig med at gøre dit liv lettere og planlægge hele begivenheden trin for trin. Vi garanterer glade børn. Hvad er tendenserne med hensyn til fester nu om dage? Den nemmeste måde at svare på dette ville være at gå på Google og søge på “steder, der holder fester for børn, i nærheden af mig” og reservere tid der, med alle attraktioner allerede forberedt for den lille forsamling. Men hvad hvis du ønsker noget lidt mere unikt og personligt, at gøre som i gamle dage og skabe en uforglemmelig dag for dit barn uden at tage nogen steder hen?
Dette kan være blot nogle af de spørgsmål, der kører rundt i dit hoved. Bare rolig! Vi er her for at hjælpe dig med at gøre dit liv lettere og planlægge hele begivenheden trin for trin. Vi garanterer glade børn. Hvad er tendenserne med hensyn til fester nu om dage? Den nemmeste måde at svare på dette ville være at gå på Google og søge på “steder, der holder fester for børn, i nærheden af mig” og reservere tid der, med alle attraktioner allerede forberedt for den lille forsamling. Men hvad hvis du ønsker noget lidt mere unikt og personligt, at gøre som i gamle dage og skabe en uforglemmelig dag for dit barn uden at tage nogen steder hen? Kig på vores liste over trin FØR, UNDER og EFTER den store begivenhed for at sikre, at dit barn og barnets venner får en dag, som de vil huske længe. Du kan også stadigvæk nyde den kop varm te (eller mere) bagefter, når du føler, at du har klaret dagen med succes. Husk de ting, som du ABSOLUT ikke har brug for: lange gæstelister, en fest der varer længe, komplette måltider.

FØR: Få styr på planlægningen som en professionel.

Lav et lille festforberedelsesforløb med dit barn med det, som måtte være barnets drømmefest. Du kender rutinen: bed dem om at angive navnene på gæstelisten, lad dem vælge en invitation, et tema for festen, lege de gerne vil lege og tænk på, hvilken mad både du og barnet vil nyde. Det er jo faktisk deres dag, så der er ikke noget forkert i at forsøge at samarbejde lidt. Måske er det en sjov øvelse af lægge planer sammen!

Mestertip! Du kan gøre det endnu mere kreativt ved at lave en lille festplanscollage med billeder og tekst osv. sammen med dit barn. Brug gamle blade, farveblyanter, farverigt papir og lav en kollage på et tomt stykke papir med alle de ting, som dit barn finder interessant. Det bliver også et godt minde og en sjov måde at bruge en eftermiddag sammen med dem på. Når du har fået et godt indtryk af, hvilken oplevelse dit barn gerne vil have, kan du planlægge lidt videre selv. Vælg dato og tidspunkt, send invitationer ud (gør det gerne et par uger før og bed om S.U. - det gør planlægningen nemmere). Fastsæt tidsrammen til højst 2 timer. Det er andre mødre og fædres erfaring, at dette er ideelt.

Mestertip! Send invitationer ud digitalt - det sparer dig dyrebar tid og er godt for vores dejlige planet. Desuden kan du oprette en WhatsApp-gruppe med andre mødre og fædre, som du kan holde dig i kontakt med.

Mestertip! Fastlæg budgettet og hold dig til det senere - det er godt, så du ikke bliver revet med og gør for meget og bruger for mange penge.

UNDER: Den Store Dag - Din samlede tjekliste

Pynt: balloner, papirguirlander, papirlamper, engangskopper og -tallerkner
Mad og drikkevarer: gør ikke for meget og hold dig til det klassiske:

- Pizza - server enkelt pizza og nogle ekstra ingredienser som tilbehør
- Sunde snacks, så de andre forældre er glade ;)
- nogle små gulerødder (du kan finde minigulerødder i næsten alle butikker) og frugt, der allerede er skåret
- Doughnuts - jo mere farverige, jo bedre
- Kager formet som bogstaver - Is (hvis vejret er til det)
- Drikkevarer - hold dig til vand og nogle sunde drikke (vælg drikkevarer, der ikke pletter tæpperne for meget, hvis der skulle ske uheld).

Lege
- Pynt Din Egen Pizza eller Kage - giv børnene mulighed for at “skræddersy” deres eget stykke pizza eller en kage. Lav en lille konkurrence og lad børnene vælge vinderstykkerne/kagerne.
- Skattejagt - gem et par ting gode steder derhjemme og udarbejd nogle få ledetråde, som børnene kan følge og diriger dem gennem legen.
- Stoleleg - Sidst men ikke mindst - lad dem danse. Få børnene til at danse til den musik, de kan lide, og når musikken stopper, skal de sætte sig på en stol. Du kan også lade dem optræde - hvis nogen gerne vil synge deres yndlingssang (du bliver populær hos de andre forældre, hvis børnene bliver trætte).

Mestertip! Tilbring kvalitetstid sammen med dit barn og lav pynt som f.eks. papirguirlander sammen. Ting du skal bruge: farverigt papir, lim, saks.
Mestertip! Hav en plan B og et par brætspil klar, hvis der er tid, der skal fyldes ud.

EFTER: Den Store Dag

- Få styr på kaosset Hvad kan vi sige her? Der er ingen genvej til rengøringen efter børnefødselsdagen, men der er et par ting, som du kan drage nytte af: - Blandt mødrene er der altid mindst ÉN person, der gerne vil hjælpe dig. Det er en god ide. Vær ikke for stolt til at tage imod hjælp :). - Brug engangsservice og -bestik. - Mad som kan tages i én bid, giver mindre griseri! - Hold festen udendørs, hvis vejret er godt. - Hav et lille nødrengøringssæt klar dagen igennem til at håndtere uheld eller spildte drikkevarer og mad, så snart uheldet sker - det sparer tid, når dagen er omme. Når den store dag er ovre, så husk at give dig selv en belønning - vælg hvad du har lyst til, der giver dig glæde, som Marie Kondo ville sige. P.S. Du kan samle alle de billeder, som du og andre forældre (hvis der er nogen, som hjælper dig) tog til at lave et album til dit barn, som barnet kan beholde som et dejligt minde.

Indbygget Gorenje ovne med HomeMade funktion

Du kan tilberede lækkert gastronomisk mad med familien i hjemmevante omgivelser. Gorenje har et stort udvalg af indbygget kombiovne som bl.a. har HomeMade funktion, som gør at man bage lækkert bagværk eller desserter i hjemmet. 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev