Gorenje - Kreative og nemme måder at få børn til at spise sund mad - Gorenje

Kreative og nemme måder at få børn til at spise sund mad

FAMILY SIMPLIFIED
14.5.2018
Børn kan være irriterende kræsne. De kan lugte et grønt spinatblad på lang afstand, og en sprød gulerod kan få dem til at løbende skrigende bort. Nogle gange er du bare nødt til at være lidt lusket og snige de sunde ting ind, hvor de mindst forventer det.

Frossen yoghurt
I stedet for is, kan du give dit barn fedtfattig frossen yoghurt fuld af kalcium og med færre kalorier. Drys den med krymmel eller dekorer den med frisk frugt i små stykker.

Idé til kræsenpinde: Frys en lille børneyoghurt med en pind i, og server den som en ispind.


Spinat
Hvis dine børn hader spinat, må du være kreativ. Snig det ind i deres yndlingsretter som f.eks. lasagne eller farsbrød, ja og hvorfor ikke erstatte salaten i sandwichen med spinatblade.

Idé til kræsenpinde: Hader de virkelig alt det grønne så meget? Prøv det her: bag det ind i brownies. De vil aldrig opdage, at der er spinat i dem!

Fuldkornsbrød
Børnene får jern, magnesium, zink og fibre. Når du køber brød, så tjek listen over ingredienser - fuldkorn skal gerne være det første på listen. En måde at få børn til at elske fuldkornsbrød er, at servere det med smeltet ost.

Idé til kræsenpinde:  Brug kageudstikkere til at lave små fingersandwiches i sjove former. Børnene til blive så begejstrede over at spise en sandwich, der ligner et dyr, at de slet ikke lægger mærke til, at brødet har en mørkere farve. Eller bland flødeosten med et par dråber naturlig farve fra frugt og krymmel og voila, en enhjørning-toast.


Tomater
Tomater indeholder en masse C-vitamin og fibre. Hvis dine børn ikke vil spise dem friske i tern eller skiver, kan du prøve at grille dem med lidt olivenolie.

Idé til kræsenpinde: Små cherrytomater er virkelig søde. Hvis du præsenterer dem lidt kreativt, vil dine børn ikke kun modstå dem. Lav en bil med tomathjul eller en mariehønedekoration på grøntsagsvafler.

Læs også

Udforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev