Her er 5 teknologifri familieaktiviteter i hjemmet - Gorenje

Her er 5 teknologifri familieaktiviteter i hjemmet

FAMILY SIMPLIFIED
2.4.2019
Der er masser af snak om, hvordan Silicon Valley-forældre opfostrer deres børn uden nogen form for teknologi indtil de er (mindst) 10 år gamle. På trods af troen på teknologiens fordele, er mange forældre bekymrede for, hvordan teknologien påvirker deres børns psykologiske og sociale udvikling.
Ifølge det nylige globale studie, vi faldt over, har forældre endnu flere grunde til at føle skyld: “60 procent af forældrene havde det dårligt over at bruge deres telefon i nærheden af deres børn, og 36 procent havde fået skæld ud af deres egne børn for at bruge telefonen for meget..” Kilde: Ozy

Lad os dog vende tilbage til virkeligheden. Alle mødre og fædre ved, at det ikke er så let at begrænse deres børns skærmtid, når vi alle er omgivet af teknologi. At undgå det helt virker til at være en luksus, som stort set ingen kan opnå. Nogle gange kan det være den eneste hjælpende hånd til at holde vores børn beskæftiget, mens vi færdiggør nogle pligter eller betaler stakken af regninger. Når det hele bliver lidt presset, er vi her for at hjælpe - helt forsimplet! Lad os foreslå 5 simple aktiviteter, der vil fjerne dine børn fra skærmene i mere end 5 minutter. 
1. Byg et fort! Brug bogstavelig talt alt - dine møbler, alle puderne og de lagner, der findes i huset. Glem ikke at skrue op for musikken, mens I bygger fortet! Mestertip! Hvis du har plads nok i dit hjem (en stor kælder eller et loftsrum), kan du prøve at samle og genbruge nogle gamle kasser fra leveringer eller indkøb og bruge dem, når du er løbet tør for idéer til at holde dit barn beskæftiget og underholdt! Sådanne kasser er ikke blot fantastiske til at bygge forter, men også slotte og alt muligt andet, som dit barn kunne ønske sig. De er også perfekte til at male eller tegne på. Mulighederne i en papkasse er endeløse for et barn! Hvad vi ser som en simpel kasse, kan de forvandle til et rumskib, som de vil besejre galaksen med! Eller en robot, der kan gøre det for dem!  

2. Tilbered et måltid sammen! Prøv noget helt nyt, som hverken du eller dit barn har smagt før. Find en enkel opskrift og del opgaverne mellem jer. Husk at involvere alle i din familie og giv alle en opgave. Fejr små øjeblikke sammen, uden nogen hast. Hvis du har brug for en idé til en simpel opskrift, som du kan tilberede sammen med børn, kan du starte med vores opskrifter med fem eller færre ingredienser her.  Husk at glædes over hvert øjeblik med din familie: fra tilberedning af maden til at spise den sammen og endda den efterfølgende rengøring! 
3. Kridt er magisk! Hvad kan man lave med det? Den gode gamle hinkerude. Børn har leget dette i hundredevis af år og det går aldrig af mode. Garanti for sjov! Kridtlabyrint. Lad dine børn designe og tegne en farverig labyrint, som de senere kan gå, løbe, cykle eller endda rulle igennem. Giv dine børn noget plads udendørs til at tegne og lad deres fantasi få frit løb! Sørg blot for, at du har en vandslange i nærheden til at rengøre området i tilfælde af, at dine naboer klager - eller vent blot til det begynder at regne. Alfabethop. Læring og leg på samme tid! Opråb bogstaver eller hele ord, som børnene skal hoppe hen til. Gør det til et væddeløb! 

4. Giv dem grønne fingre! Foreslå dine børn at gå udenfor og dyrke deres egen minihave. Hvis du har et lille udendørsområde, kan du give dine børn deres eget område, hvor de kan plante og passe blomster, dyrke deres foretrukne grøntsager eller være kreative med deres eget stenbed, som de kan pynte helt som de har lyst. Dette kunne være ved at male stenene, lave minivindmøller og hvad som helst andet, de kan finde på. Ikke blot en fantastisk måde at have mere kvalitetstid med familien, men også en måde at lære børn om havearbejde og miljøet, få dem til spise sundere (hvis de selv har dyrket det, er der meget større sandsynlighed for, at de vil nyde resultatet!) og give dem større ansvarsfølelse ved, at de tager sig af deres eget sted. I øvrigt, hvilket barn kan ikke lide at få beskidte hænder! 

5. Design og lav dit eget kostume! Hvem kan ikke lide at blive klædt ud som sin yndlingssuperhelt eller bogkarakter? Slip dit barns kreativitet fri og lad barnet designe og lave sin egen udklædning for en dag. Hvorfor ikke opstille et podie til at vise det færdige produkt frem for resten af familien og stem på jeres favoritter! Måske er der ligefrem en præmie til det mest opfindsomme...
Mestertip! I stedet for at købe en færdiglavet udklædning kan du samle forskellige stofrester, gammelt tøj, som dit barn er vokset ud af, og ethvert andet materiale, der kan bruges, og gemme det til en regnvejrsdag. Lad dit barn genbruge alle disse materialer til et kostume ud fra barnets frie fantasi.

Indbygget Gorenje ovne med HomeMade funktion

Du kan tilberede lækkert gastronomisk mad med familien i hjemmevante omgivelser. Gorenje har et stort udvalg af indbygget kombiovne som bl.a. har HomeMade funktion, som gør at man bage lækkert bagværk eller desserter i hjemmet. 

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev