Fem DIY-julegaver, der ikke koster en formue - Gorenje

Fem DIY-julegaver, der ikke koster en formue

HOME SIMPLIFIED
14.12.2021
Det er gavetid, og vi har en lækkerbisken til dig: 5 smukke og sunde gør-det-selv-ideer til julegaverne, der vil glæde dine kære, give dem en personlig gave og udvikle din kreativitet. Og bare rolig - de koster heller ikke en formue.
Der findes ikke noget skønnere end at overraske andre med gaver, vi selv har lavet. Vi har også sørget for, at nærmest alle kan finde ud af at lave gaverne. Så, hvad skal vi lave i dag?

Morgenmad i et syltetøjsglas

Vi er ret sikre på, at du ikke kan gå galt i byen med en gave, som modtageren kan spise. Men for at det ikke skal være endnu en overdosis af chokolade, er det en god idé at give noget sundt og velsmagende som gave. Morgenmad i et syltetøjsglas er en original og anvendelig idé, man kan give alle.

Hvad skal du bruge? Et tomt syltetøjsglas med låg eller en beholder, tre spiseskefulde havregryn, en spiseskefuld protein med chokolade- eller vaniljesmag, en halv skefuld kakaopulver, en spiseskefuld kokosmel og to spiseskefulde tørret frugt (enhver slags).

Læg omhyggeligt alle de tørre ingredienser i lag ned i et syltetøjsglas. Vælg et egnet glas afhængigt af antallet af ingredienser og fyld det næsten helt op. Luk det godt med et låg. Du kan også pynte glassets hals med en sløjfe, tilføj en seddel med en vejledning eller nogle søde tanker. Morgenmad til at tage med på farten er klar og er derfor en praktisk og sund gave til dem, du holder af. Det eneste, modtageren af gaven skal tilsætte, inden han eller hun kan nyde det lækre måltid, er en kop plantemælk.
Lyder det besværligt? Du kan også vælge færdigbagte småkager, eller endnu bedre give dine kære et syltetøjsglas med en blanding af ingredienser, som de selv kan lave deres egne småkager af. 

Vand-marmorkrus

Skal det være endnu nemmere, men stadig festligt? Kaffe- eller tekopper var meget populære gaver før i tiden, men så gik de lidt i glemmebogen. Nu vender de tilbage i stor stil - se bare hvor utroligt mange forskellige krus, man kan finde i butikkerne. Men hvis du ikke vil have dem, du kan købe i en forretning, kan du lave dit eget krus eller din egen kop. Vores yndlingsteknik kræver meget få ingredienser, faktisk kun to! Du skal bruge en hvid kop (krus), neglelak og en plastikbeholder med varmt vand (som du smider ud, efter du er færdig med at være kreativ). Dryp lidt neglelak i en hvilken som helst farve på overfladen af det varme vand og dyp koppen i vandet. Farven vil flyde hen over hele koppen og skabe flotte mønstre. Med en sort filtpen kan du skrive forskellige hilsener eller budskaber på koppen til din modtager, så den bliver endnu mere personlig.

Bodyscrub med ingefærduft

Julen handler også om at dufte lækkert. En af de dejligste og mest anvendelige gaver, som du nemt kan lave derhjemme, er en bodyscrub. De peeling-løsninger, man kan købe, kan være ubehagelige for huden og indeholde forskellige kemiske tilsætningsstoffer, vores hud ikke kan lide, så en hjemmelavet peeling er en rigtig god løsning. Den er naturlig - vi ved præcis, hvad den er lavet af - og vores hud vil være taknemmelig.

Hvordan laver man sådan en? Bland med en mikser brun farin (1 kop), kanel (1 spiseskefuld), ingefær (1 spiseskefuld) og nelliker (1/3 spiseskefuld) i en stor skål. Tilsæt kokosolie (¼ kop) og melasse (1 teske) og bland det hele sammen igen. Du kan også ælte med dine hænder og blande ingredienserne rigtigt godt sammen. Fyld blandingen (peelingen) i syltetøjsglas og luk dem med et låg. De kan opbevares ved stuetemperatur i mange år.

Peelingen påføres fugtig hud og masseres ind i kroppen med blide, cirkulerende bevægelser. Eksfoliering fjerner effektivt døde hudceller og gør huden blød og elastisk og giver den duft. Til sidst vaskes bodyscrubben af huden med vand. 

En naturlig ansigtsmaske

Kombinationen af baobab og appelsin er perfekt til hudpleje i ansigtet. På grund af kulden og vinden, som vores hud udsættes for om vinteren, opstår der ofte rødmen og hudirritation på kinderne. Baobab indeholder masser af antioxidanter, vitamin C og polyfenoler, der forebygger, at huden ældes, forynger den og gør den frisk og strålende, mens appelsin har regenererende effekter, blødgør irriteret hud og virker positivt på acne-irriteret hud.

Opskriften er ligetil. Tag en spiseskefuld baobab-pulver, riv skrællen af to appelsiner og forbered noget rent vand. Bland og mos appelsinskrællen med en blender, tilsæt så baobab-pulveret og tilsæt lidt ad gangen lidt vand, så der dannes en homogen blanding. Fyld den tilberedte blanding på små glas med låg, pynt dem med lidt farvet tape og en seddel med en vejledning til, hvordan masken bruges - noget i retning af: »Rens dit ansigt med rent vand og tør det. Påfør appelsinmasken på alle problemområder i ansigtet. Lad masken sidde på huden i 20-25 minutter, skyl så med vand og tør dit ansigt med et blødt og skånsomt håndklæde. Din hud vil være ren, frisk og næret.«

Semi-professionelt tip: hvis du tilsætter fedt (kokos- eller kakaosmør) i stedet for vand, kan du også lave en hjemmelavet læbepomade.

Dekorerede lys

Også et enkelt dekoreret lys kan skabe ren magi. Når flammen oplyser billederne ved siden af og kaster sit skær over snelandskabet, skal julestemningen nok indfinde sig i hjemmet. Hvordan kan man lave det? Tag et tomt syltetøjsglas og vikl farvet tape omkring det på udvalgte steder, så der dannes forskellige mønstre. Alternativt kan du også udskære mønstre af papir og sætte på eller bruge klistermærker. Når de er sat på, vender du glasset eller beholderen om og overmaler hele overfladen. Vent til malingen er tør og fjern så forsigtigt tape eller klistermærker. Brug derefter en spray og skab et skinnende look på glasset og vent igen, til det er tørt. Til sidst stiller du et lille lys indeni.

Kom i gang, vær kreativ, og frem for alt - skab den mest fantastiske gave til dem, du holder af.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev