Familie(tid) er vigtig - Gorenje

Familie(tid) er vigtig

FAMILY SIMPLIFIED
12.5.2020
At være hjemsendt med fuldtidsjob og hjemmeskoling af børnene, samtidig med at skulle klare det huslige arbejde og tilberede sunde måltider kan være en svær opgave. Men hvis der er noget, det nye coronavirusudbrud har lært os, så er det, at det at tilbringe tid med familien er vigtigt, og at det ikke behøver at involvere avanceret udstyr og dyre aktiviteter.
Så hvilke aktiviteter kan gøre tiden, som tilbringes derhjemme, lettere for alle? Skole og lektier bør være førsteprioritet. Motivér børnene til at arbejde selvstændigt, så du også kan få tid til at gøre dit arbejde. Og når skoleklokken ringer ud, er det legetid! Vis børnene, at du interesserer dig for deres lege. Hvad enten det er computerspil eller brætspil - så vis dem, at du engagerer dig, og du vil måske blive overrasket over resultatet. Børn vil sætte pris på, at du tager dig tid til noget, som de aldrig ville have troet, du kunne klare.

Gør/lav ting sammen.
Skab ting sammen. Selv helt enkle paptallerkener kan forvandles til sjove ting som masker til børn (og voksne), som man kan lege med. Eller brug dem som rammer til billeder, fødselsdagskort til andre familiemedlemmer eller venner, lav dekorationer osv.

Lav mad og bag. Sammen. De fleste børn vil gerne hjælpe til i køkkenet. Find på en opskrift (eller tag en fra en opskriftsbog), grib et forklæde og kom i gang med at lave mad. Eller endnu bedre - lad barnet vælge en opskrift, og hjælp ham/hende med at lave den valgte ret. Du vil blive overrasket over, hvor meget du kan lære af dit barn, mens I hygger jer sammen.

Eller lav jeres egen teaterforestilling. Forestil jer, at I er en familie af pingviner, astronauter eller dinosaurer. Uddel roller til hver enkelt. Alle skal have deres egen opgave og tekst. Optag jer selv, mens I udfører teaterstykket. I kan også lave små fingerdukker. Der er garanti for sjov.

Byg en borg eller et slot - indenfor eller udenfor huset. Børnene har slet ikke brug for nogen flotte bygninger - bare almindelige lagner eller tæpper kastet over nogle stole er nok. Leg med dem i borgen eller slottet. I kan også opbygge en lejr i baghaven.

En af de sjove aktiviteter er at finde på historien. Lav historien sammen. Et af børnene kan starte den. Den næste kan fortsætte ved at tilføje en sætning. Så fortsætter den næste osv.

Sørg for at få rørt jer på den rigtige måde
Mennesker har brug for at strække deres ben dagligt. Gå en tur, løb lidt, løb om kap. I kan lære at lave papirflyvere og så løbe efter dem. Tag på en familiecykletur. Lav en rebgynge og hæng den op i et træ. Eller lav en tovtrækningskonkurrence. Mulighederne er uendelige.

Sidst på dagen kan familien gå en lille tur for at slappe af. Nogle forældre kalder disse for “pyjamasture”. Forskellen i forhold til almindelige ture er egentlig bare, at man ikke snakker, og der ikke er nogen aktiviteter, man bare går og observerer omgivelserne.

I kan også lege gemmeleg i mørket. Eller fortælle uhyggelige historier i mørket (hvis dine børn er gamle nok).

Og husk: Du behøver ikke have mange penge for at have det sjovt sammen med børnene. At være tilstede er meget vigtigere end at spilde tonsvis af penge på legetøj, ekstraudstyr og fritidsaktiviteter.

Det eneste ene

Gorenje GardenFresh fritstående kølefryseskabe

At vælge det første kølefryseskab er en stor beslutning. Du vil måske gerne have et, der kan holde din mad frisk i lang tid, et der forstår dig, og som kan tilpasser sig til alle dine behov.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev