7 tips til at undgå en stresset morgen - Gorenje

7 tips til at undgå en stresset morgen

FAMILY SIMPLIFIED
13.8.2019

Hvordan får du kick-startet dagen rigtigt, når alting går dig imod? Der er allerede så mange vejledninger derude - “hvad gør succesfulde mennesker om morgenen”, “effektive menneskers morgenrutiner” osv. Det lyder alt sammen meget besværligt. Ingen problemer - vi har samlet nogle af vores bedste, enkle tips, som kan hjælpe dig med at ændre din morgenrutine og gøre din dag mere produktiv.

1. Hold op med at trykke på snooze-knappen! Vi synes alle, at de ekstra 9 minutter virker som en evighed, og tror at de vil redde vores dag. Men sandheden er, at det gør de ikke. Der er faktisk større chance for, at de vil gøre dig en smule udkørt. Vores MESTERTIP? Når alarmen lyder, og du ikke har lyst til at stå op, skal du tælle ned fra 10 til 1 og gøre dig klar til at stå op, når nedtællingen slutter. Vi har prøvet det - det virker. Og for alt i verden, stå ikke op i sidste sekund. Giv dig selv tid til at gøre dig klar og nyde morgenen uden unødvendigt hastværk.

2. Lav strækøvelser i 10-15 min. Er du yogafan? Hvad med et par solhilsner? En lille smule fysisk træning om morgenen kan på en naturlig måde stimulere din krop til at producere endorfiner, som udløser positive følelser. En udfordring: Hvordan får man gang i motivationen? Det kan være svært om morgenen, ikke? Det bedste er at planlægge det i forvejen. Hvis du planlægger din dag i forvejen, kan du komme i gang med dine opgaver, uden at tænke for meget over det. Du skal bare se på det som en naturlig del af din daglige rutine.

3. Spis en sund morgenmad!
Du skal ikke overdrive - bare prøv at gøre den så sund og nærende som muligt. Dette kan kun give fordele - mere energi, bedre hukommelse og koncentration! MESTERTIP! Nogle mennesker kan godt lide at drikke et glas varmt vand med citron, inden de spiser noget! En drik fyldt med energi, som holder dit stofskifte i orden, så du kan holde dig i form. MESTERTIP! Ved du, hvad der gør morgenen mere behagelig? Et rent køkken! Prøv at få vasket op og tørret overfladerne af aftenen før, så du kan gå ud i køkkenet næste morgen uden at få yderligere stress over at skulle have styr på køkkenet.

4. Planlæg din dag dagen før. Nogle af vores kolleger her hos Gorenje kan ikke leve uden to-do-lister. Du kan lave dem aftenen før, så vil din dag se mere overskuelig ud helt fra starten! Glem ikke at lægge tid ind til træning. Hav pen og papir liggende ved siden af din seng, så du kan notere alt, hvad der kommer ind i dit hoved, mens du er ved at falde i søvn, så du kan holde dit hoved frit og forsikret om, at du ikke vil glemme noget.

MESTERTIP! Sørg for at inkludere noget tid til uforudsete hændelser. Hvad er det værste der kan ske? Du vil have ekstra tid til en kaffe eller lidt afslapning i løbet af dagen. Vi er store fans af at gøre ting, der gør dig glad! Så hvorfor ikke få den kaffe fra din yndlings kaffebar, når du har lidt tid til overs?
MESTERTIP! Du kan sætte forskellige mål for dagen - minimum og maksimum for, hvad du gerne vil opnå. Afhængigt af, hvordan din dag går, vil du altid have udrettet noget.
MESTERTIP! Få de sværeste eller mindst behagelige ting ud af verden først. Hvis det er muligt, kan du prøve at få disse klaret lige fra morgenstunden, så du kan gå videre til rarere ting, efterhånden som dagen skrider frem.

5. Og for alt i verden - undgå skærmtid om morgenen. Gem opdateringerne på de sociale medier og historierne fra dine venner til din transporttid til arbejdet - hvis muligt. Husk - brug ikke din telefon, mens du kører bil! Alvorlig talt, at dykke ned i e-mails og sociale medier med det samme vil ikke gøre noget godt for dig - kun distrahere dig fra din plan for dagen. Et skridt ad gangen og brug morgenen på dig selv.

6. Hvis du er en travl mor eller far - er det måske bedst, hvis du står op først, før børnene vågner. Reservér noget tid til dig selv, og tag dig derefter af børnene, deres morgenmad, gøre dem klar til skolen og alle de andre aktiviteter. Du kan også planlægge dagen før sammen med børnene. Hvis dit barn bruger for meget tid på at finde ud af, hvad han skal have på om morgenen, kan du prøve at få det besluttet dagen før. Det bedste er at lave en pagt med dem, så det er sværere at ændre om morgenen.

7. Lær at sige nej til ting eller krav.

Hvis du føler, at din morgen er alt for pakket, og du simpelthen ikke har tid eller energi til at gøre noget, der kræves af dig, så lær at sige nej, og planlæg det til en anden dag.

Gorenje WaveActive vaskemaskiner er lavet til at få det beskidte arbejde gjort på en effektiv, nem og miljøvenlig måde.

WaveActive vaskefunktionerne omfatter de nyeste vasketeknologier: Unikt designet tromle med specielle bølgeformede 3D-ribber til den mest nænsomme behandling af stoffer IonTech, som bruger effekten fra ioner og dermed sikrer optimale vaskeresultater SteamTech, som rehydrerer effektivt og bryder skidtet ned.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev