Gorenje - Sådan tørrer du dit tøj korrekt: læs vores 4 simple tips - Gorenje

Tørt – og hvad så? - Om møl og krøl

CHORES SIMPLIFIED
12.6.2017
Hvorfor købe kvalitetstøj, behandle det godt og vaske det efter alle kunstens regler, hvis du alligevel serverer det som mølfoder eller stryger alle de gode intentioner?
Tøj er sådan set ret besværligt. Akkurat som man lægger det sammen og stabler det i små bunker, fars, mors, Frederikkes, håndklæder, til køkkenet, etcetera med en tilfreds ”Så, det var det, du er dygtig”- attitude, melder nye udfordringer sig. Hvad med skjorterne? Hvordan skal de stryges? Og slipset, må jeg stryge det? Hov, hvorfor er der et hul her – det skulle vel ikke være møl!!?? hvordan kommer jeg af med dem? Og er det mon egentlig ret sundt for indeklimaet at tørre tøjet inden for? Det får du svar på her.

Sådan tørrer du tøj i en familie som er plaget af pollenallergi

Brug tumbleren
En tørretumbler er en uvurderlig hjælp, når der skal tørres tøj i et allergiker-hjem. Især hvis man er allergisk overfor pollen – for er man det, er det en dårlig idé at tørre tøjet udendørs i pollensæsonen, da pollen vil sætte sig i det rene tøj og senere komme med tøjet ind i boligen. Med en tørretumbler er man også fri for i "nødsituationer" at tørre tøj på badeværelset. Dette er uhensigtsmæssigt, da det øger luftfugtigheden, hvilket igen giver grobund for skimmelsvampe og gode livsbetingelser for husstøvmider.

Hold tumbleren ren
Hvis du anvender en maskine for at tørre dit tøj, så husk at rense fnugsien efter hver tørring for at holde luftcirkulationen effektiv. Ophobning i fnugsien udgør også en brandfare.

Sådan fjerner du møl og forkæler næseborene på samme tid

Pluk lavendler
Lavendler dufter dejligt, vil de fleste nok mene. Men det synes møl ikke, der efter sigende afskyr duften. Så vil du møl til livs, anbefaler vi, at du kommer en håndfuld lavendler i et stykke musselin (fintvævet stof af uld) og binder det i en pose. Og gerne laver flere af slagsen, så du har en pose til diverse skuffer og skabe. Ud over at holde møl fra dine klæder, spreder lavendelposen også en romantisk duft til tøj og linned.

Til pynt eller duft
Egentlig er det synd for lavendlerne, at du gemmer dem væk i en pose. De er dejlige bare at stikke næsen ned i, eller lige at strejfe med hånden – hvis du vil tage duften med dig. Og hvis du absolut vil binde, så bind små tørrede buketter, og stil dem i små lukkede rum eller anret dem med et fyrfadslys.

Sådan stryger du din skjorte

Følg denne guide
Start altid med den mindste del: Flip, bærestykke, ærmer og til sidst "kroppen". Har du ikke et dampstrygejern, kan du bruge en flaske med forstøverpumpe eller et fugtigt stof-lommetørklæde, som du lægger over det, du vil stryge.

  1. Fold flippen ud og stryg flippens for-og bagside.
  2. Stryg manchetternes yder-og indersider.
  3. Stryg ærmerne på begge sider. Ærmet lægges så strygefolden kommer langs syningen.
  4. Stryg skulderstykket.
  5. Stryg begge forsider, mellem knapperne og lommen.
  6. Stryg ryggen.

Stryg ikke slipset
Løs altid dit slips op efter brug (genbrugsknuder signalerer, at du ikke kan binde det selv, og at din mor er ude og rejse), og lad det hænge til udretning natten over. Og ikke noget med at stryge, da slips hurtigt bliver blankslidt. I absolut nødsituation så giv det en tur med dampstrygejernet på bagsiden.

Sådan undgår du at have krøllet tøj med på forretningsrejsen

Bad tøjet eller sprøjt
Er dit tøj blevet krøllet af at ligge i kufferten, og har du ikke adgang til et strygejern? Prøv at hænge det krøllede tøj op i badeværelset og skru op for det varme vand. Luk alle døre og vinduer i badeværelset, da det er dampen fra det varme vand, der trænger ind i tøjet og fjerner krøllerne. I tilfælde af rejser uden bad kan du medbringe en vandforstøver. Spray tøjet med vand og lad herefter tøjet ligge glat, til det er tørt. Det må ikke hænges op, for så retter det sig ikke ud.

Husk engangsvaskeklude
Kuffert-tøj er tit krøllet og med skarpe folder, når man pakker det ud. Du kan oftest løse problemet ved, at du lægger engangsvaskeklude (skumgummi) i folderne, inden du folder tøjet sammen. Når du pakker ud igen, er tøjet klar til bøjlerne eller skufferne.

10 års motorgaranti

Når du køber en Gorenje vaskemaskine, kan du være sikker på, at du har købt et høj kvalitets, pålideligt og holdbart produkt.

Vi tilbyder nu i alt 10 års motorgaranti på alle Gorenje vaskemaskiner med PowerDrive-invertermotor købt efter d. 1. September 2016. Vores 10 års motorgaranti giver dig fuldstændig ro i sindet, og viser dig samtidig, hvor meget vi stoler på vores teknologi og fremragende kvalitet af vores produkter.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev